Руски сладолед „Обамка” се превърна в хит (ВИДЕО)

Руска компания се опитва да направи пари от охладнелите отношения между Москва и Вашингтон с пускането на сладолед на пазара, наречен с умалителното „Обамка”, което вбеси американски официални представители.

Сладоледът е на клечка и е покрит с шоколадова глазура. На опаковката има усмихващо се африканче, което на едното си ухо има обица, а в ръка държи сладоледа.

Компанията, произвела сладоледа, отбеляза в съобщение, че това е част от поредица, насочена към деца, с участието на „весели” герои.

„С различен вкус и глазура сладоледът символизира основните раси на нашата планета“, пояснява компанията, допълвайки, че момчето от опаковката е вдъхновено от съветски филм.

„Имената на сладоледите трябва да се помнят лесно. За тези с богато въображение могат да се появят различни асоциации, но този продукт е за деца и е далеч от политиците”, обоснова се руската компания.

Американски официален представител пък коментира преди време пред Ройтерс, че той разглежда сладоледа като част от тревожен модел, включващ расизъм.

Източник: inews.bg

Подобни статии

Top