Ръст на туристите в Пловдив

Ръст на туристите отчетоха в Пловдив

С около 20% е ръстът на регистрираните нощувки в Пловдив за първите шест месеца на годината, а с 13% е нараснал броят на туристите, посетили града под тепетата за същия период. Това съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов.

Значителното увеличение на туристическия поток в Пловдив за първите шест месеца е надминал  първоначалните очаквания на хората от бранша. Това дава добра оценка на политиката, която води местната администрация и сектор Туризъм. Отчита се засилен интерес към културно–исторически туризъм.

Новите обекти, които открихме, предизвикват много сериозен интерес. Ето ви и примери – Малката базилика в началото на годината, преди няколко дни Римския стадион. Там тепърва очакваме голям интерес и въобще начина по който поддържаме и маркетираме дестинацията явно също дават своя резултат, коментира зам.- кметът Стефан Стоянов.

Предстои да се направи анализ на данните, за да се запази и по възможност да се увеличи ръстът на туристи в Пловдив до края на годината.

Според Стефан Стоянов, увеличените приходи в сектора ще дадат възможност за инвестиране на повече средства в реклама на Пловдив и културно–историческите забележителности, които града предлага. През следващата година местната администация има желание да отели бюджет, който да подкрепи маркетинга и рекламата на дестинацията.

 

 

Подобни статии

Top