Ръчно изработени албуми за участниците в танцовия фестивал

11846485_10204262836802084_1881752421_n

Ръчно изработен албум ще отнесат за спомен у дома си участниците от 21-я Международен фолклорен фестивал в Пловдив. В него са събрани най-красивите мигове на всеки един от съставите, които участват във форума. Гостите се срещнаха днес със зам.-кмета Александър Държиков.

С пъстри костюми и много настроение участниците във фолклорния танцов фестивал поднесоха подаръци от родните си градове на зам.-кмета Александър Държиков. Талисмани, плакети, пана и кукли бяха само част от даровете, които получи градската управа. От своя страна зам.-кметът дари участниците с красиви албуми.

Това е ръчно изработен албум за всяка от участващите групи, която ще отрази участието във всеки един ден от първия до последния. За да може, надявам се с чувство на задоволство и добри изживявания, когато го разглеждате да си спомняте и отново да се върнете в Пловдив за следващи изяви, каза пред участниците зам.-кметът.

Юджел Чешмери е от турският ансамбъл и идва от Истанбул. За втори път участва във фолклорния фестивал в Пловдив. Той бе впечатлен от публиката на Античния театър.

Да танцуваш на такава сцена за нас е огромна чест и се чувстваме страхотно. Ние сме танцьори за нас връзката публика-танцьор е нещо много важно и ние преживяхме една от най-добрите публики тук на Античния театър, сподели Юджел.

Утре е последният ден от фестивала. Той ще завърши с гала концерт на Античния театър, в който ще участват и петте гостуващи ансамбли, припомниха организаторите.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top