Самоубиецът от поликлиниката в "Тракия" не бил пиян - DC news

Самоубиецът от поликлиниката в „Тракия“ не бил пиян

Самоубиец на покрива на поликлиниката в Тракия

36-годишен пловдивчанин се изкачи на покрива на поликлиниката в жилищен район „Тракия“ и заплашваше, че ще скочи в продължение на около час, преди да бъде свален от полицията. От здравното заведение категорично заявиха, че единствената им връзка с инцидента е фактът, че е използван техният покрив.

Главната сестра Ануш Каракашян разказа, че всички подстъпи към покрива са заключени с изключение на аварийната стълба, която е използвана от 36-годишния мъж. Явно той е бил наясно с това и се е изкачил по единствено възможния подстъп.

На покрива той около половин час говорил шумно по телефона, слизал и се качвал по стълбата няколко пъти, изопвайки нервите на наблюдаващите отвътре. Ануш Каракашян подчерта, че човекът е бил изключително як и здрав и е изкачвал стълбата чевръсто, само с една ръка, при това от външната й страна, без да използва стъпалата.

Някои лекари са се изплашили, че жонгльорът може да счупи огромния прозорец и да рани хората в коридорите. Отвън обаче са възприели случващото се повече като шоу. Една група жени от „Чистота“ споделиха, че мъжът всъщност не е имал намерение да скочи, защото дълго време е стоял на покрива, без да предприеме нищо.

Някои чули, че бил безработен, безпаричен и затова бил стигнал до крайната стъпка. „Кризата ще докара всички ни дотам“, обобщи една от чистачките. Случаят с неуспешното самоубийство е приключил за около час. С помощта на полицейски психолози за около час служители на МВР успели да свалят мъжа жив и здрав.

Той е отведен за преглед, но не е задържан. Оказа се, че живее в отсрещния блок. Картоиграчите пред един от входовете словоохотливо разказаха, че човекът е чешит, скандалджия и пияница, но отказаха да го заявят официално пред камера. Главната сестра обаче бе категорична, че той не е бил пиян, а видимо неадекватен.

Подобни статии

Top