Само Дънов бие по продажби Иво Сиромахов в Пловдив (СНИМКИ)

Иво Сиромахов в Пловдив

Любимият съвременен български автор на пловдивчани Иво Сиромахов прие почетния приз в библиотека „Иван Вазов“ снощи. Събитието постави края на кампанията, организирана от сдружение „Писалка и перо“, съвместно с библиотеката.

Почитатели на съвременната българска литература на различни възрасти имаха възможност да поговорят с любимеца си, след което да се снимат с него и да получат автограф.

Изненадите заваляха още в началото на вечерта, когато първите гости получиха специални награди от водещите издателства в Пловдив. Специално за Иво Сиромахов организаторите бяха подготвили грамота и подарък, който да му напомня, че в града под тепетата винаги е добре дошъл.

„Много съм развълнуван, това е първата ми награда откакто пиша книги. Надявам се и да не е последната.“, сподели авторът. Представителите на издателствата в града допълниха, че книгите на Сиромахов са в топ 3 на най-продаваните от началото на годината.

„Пред Иво се нарежда само Петър Дънов“, заявиха специалистите в областта на литературата.

Вечерта премина типично в стила на Сиромахов –  разказваха се смешни истории, вицове,  не липсваха и моменти на самоирония и закачки.

„Не съм купувал гласове, не съм раздавал и кебапчета. Вие сте ме избрали, защото съм ви разсмял и докоснал по някакъв начин с книгите си.“, пошегува се авторът. След това разкри само и единствено пред пловдивската публика, че в момента се е отдал на писането на приказки.

10 от гласувалите за Иво Сиромахов получиха първи книга с автограф и специално посвещение от автора. Оказа се, че всички те са младежи, които не само че четат съвременна българска проза, но и добре познават класиците в литературата ни. „Това показва, че младите четат, което е похвално и обнадеждаващо за бъдещето на страната ни“, коментираха по-възрастните в залата.

Подобни статии

Top