Само една оферта за Зоокъта

Само една оферта за Зоокъта

Само асеновградската фирма „Запрянови“ бе допусната до участие в конкурса за ремонт на пловдивската Зоологическа градина. Днес бяха отворени офертите на желаещите да реновират и модернизират зоокъта. Ценовите предложения са разгледани от специално назначена комисия. Зоопаркът е затворен от 2008 г.

След подадени заявки за участие от три фирми, единствено асеновградското дружество е допуснато до отваряне на ценовите оферти и евентуално крайно класиране. За изграждане на паркоместа, кът за отдих, премахване на металните клетки и разширяване на зоологическата градина почти 4 пъти, фирмата предлага сума от малко над 4 милиона и 99 хиляди лева.

След като разгледа офертите комисията ще предложи на кмета Иван Тотев как да продължи процедурата, посочи пред DCTV ресорният зам.-кмет Димитър Кацарски.

Заради неподадени навреме документи за банкова гаранция и счетоводен баланс за миналата година от участие са отстранени другите две фирми. Проектът на общината предизвика и недоволството на екозащитници в града. Според Кацарски обаче притесненията са неоснователни.

„Всички екологични оценки, свързани със засягането на защитена зона „Натура 2000″ са изчислени в искането на РИОСВ. Има 106 хектара, които са определени за компесаторно залесяване и за създаване на нови обиталища на птици, така че този проект е изцяло и много сериозно екологичен“, допълни Кацарски.

Ако кметът на града одобри предложението на комисията, асеновградската фирма ще поеме реконструкцията на втори обект в Пловдив след ремонта на „Цар Симеоновата градина”.

Подобни статии

Top