Само една сватба в Пловдив на петък 13-ти, цели 7 – на Свети Валентин

Само една сватба на петък 13

Само една сватба ще се състои в Пловдив на 13-ти февруари, петък, съобщиха за DCNEWS от ОП „Радостни обреди“.

Младите двойки не се притесняват от лошите поличби, но предпочитат да узаконяват връзката си в почивните дни. Това е и причината за единствената сватба този петък, смятат от общинското предприятие.

За сметка на това цели 7 двойки са избрали следващия ден – 14 февруари, за да се врекат във вечна вярност. От началото на годината, това е един от дните с най-много бракосъчетания, допълват от „Радостни обреди“.

В сравнение с миналия Свети Валентин, сватбите тази година в Пловдив са двойно по-малко. На предния празник на влюбените общо 14 двойки са избрали да се врекат във вечна вярност. Причината била, че датата 14.02.2014 е огледална и хората вярват, че това ще им донесе много любов и разбирателство.

Общо 40 двойки в Пловдив са избрали месец февруари, за да сключат граждански брак. Хладното време и наближаващата зима са причините броят на бъдещите младоженци да е много по-малък, отколкото през летните месеци, когато броят им надхвърля 100.

В началото на април в града под тепетата ще се състои и първата сватба във възстановения павилион в Цар- Симеоновата градина. Напоследък в Пловдив се наблюдава и увеличаване на браковете между българи и чужденци от по-далечни и екзотични страни.

 

Подобни статии

Top