Само 10 електронни карти продадени за април в Пловдив - DC news

Само 10 електронни карти продадени за април в Пловдив

Само две трети от рейсовете в Пловдив работят коректно по новия транспортен проект, съобщи зам.-кметът по транспорта Златин Велев. Според него шофьорите още не са се научили да се чекират в началото на всеки курс, което пречи таблата на спирките да отчитат преминаването му.

Според зам.-кмета водачите на автобуси трябвало да бъдат обучени и все още не всички са свикнали с новата система. Освен това тепърва навлизали и нови автобуси. Само за миналата седмица са пуснати 6 нови рейса, посочи Велев.

Вече е започнало издаването на електронни карти във всичките 6 бюра за продажба на абонаментни карти, но засега нямало интерес от страна на гражданите, тъй като вече е средата на месеца. Досега са продадени едва десетина карти, уточни Велев.

Проучване на DCNEWS показа, че в повечето рейсове валидаторите все още са или блокирани, или отчитат грешно.

Зам.-кметът припомни, че Центърът за управление на трафика в Пловдив работи в пълен обем, включително в почивните дни и призова отново гражданите да подават сигнали за нередности на дежурния телефон. Велев предупреди да не се звъни на този телефон за катастрофи, а да се ползва спешния – 112.

 

 

Подобни статии

Top