Само 4 двойки се женят в Деня на влюбените в Пловдив

4 граждански брака ще бъдат сключени днес в Пловдив. Това съобщиха за DCNEWS от Общинското предприятие „Радостни обреди“. Според Анна Георгиева, която записва двойките, желаещи да минат под венчило в Обредния дом, тъй като тази година Св. Валентин се пада в неделя, браковете са по-малко.

Според нея желаещите да се бракуват в делнични дни са повече, отколкото в събота и неделя. Причината е най-вече финансова – през седмицата ритуалът е по-евтин и струва 60 лева.

От четирите заявени ритуала, два ще бъдат в ритуалната зала в кметството на „Тракия“, един – в залата в Стария град и един изнесен – в Новотела.

Около 350 двойки са пожелали да сключат брак през тази година, като записванията са започнали още през ноември. Само от началото на годината мераклиите да сложат венчална халка на пръста си вече са над 220.

Миналата година около 2000 двойки са минали под венчило. Масово сватбите са били делнични, празничните бракосъчетания били доста по-малко. Тенденцията била младите да се сключат брак и да тръгнат на гурбет в чужбина.

Тази година желаещи да се венчаят имало и за датата 29 февруари. 4 двойки заявили ритуали за деня, който прави годината високосна. Така младоженците, които го направят ще празнуват годишнина веднъж на 4 години.

Подобни статии

Top