Санират всички детски градини до края на годината

100 процента от сградния фонд на детските градини ще бъде саниран до края на годината, съобщи зам.кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Той допълни, че за финансиране ще бъдат изполвани възможностите, които предоставят европейските фондове.

Освен това голям брой от детските заведения през миналата година са преминали към нискоенергиен начин на отопление.

90 процента от сградите на детските градини са обновени и санирани, заяви зам. кметът на града Стефан Стоянов. Той беше категоричен, че през тази година инвестиционната програма е насочена към районите Южен, Западен и Централен За целта се предвижда обновяване на съществуващия фонд или изграждане на нови сгради.

„ Отделно се работи по проект за разширяване на ЦДГ „Каменица”, който е в един от най-натоварените райони в града. Работи се и по нов проект за изграждане на детска градина „Чайка”, която се намира на границата на районите „Източен” и „Централен”, поясни Стоянов.

Той съобщи още, че за трета година се реализира устойчив ръст на туризма на територията на Община Пловдив. Над 600 хил. туристи от България и чужбина са посетили Пловдив през изминалата година. 2014 година е била най-успешната досега за туризма в града, отчетеният ръст на туриристите е с 10 процента повече.

Разбира се, на фона на 7-те милиона чужди туристи, които са посетили България, процентът не е малък, но не е и много голям. Пловдив обаче реализира най-голям ръст сред основните туристически обекти в страната, понеже успяхме да наложим града не само атрактивна туристическа дестинация, но и като целогодишна дестинация, коментира Стоянов.

Той допълни, че над 100 хиляди души са използвали летище Пловдив. Зам. кметът припомни, че за първи път в историята на аеропорта тази година ще се изпълняват чартъри от Измир. Договорени са общо шест полета – три в края на този месец и още толкова в началото на февруари.

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top