Сауна в рейса: Возим се на парно (СНИМКИ)

Автобуси на фирма „Хеброс бус“ возят пътниците си с надуто парно посред най-голямата жега. В това се увери и репортер на DCNEWS, след като се повози тази сутрин на автобус №37.

Недоволен възрастен човек се беше дръпнал максимално далеч от дюзите на парното, неприятно изненадан от топлия, дори горещ въздух, който обдухваше глезените му.

На въпрос на DCNEWS към кондукторката защо в рейса работи парното, а не климатик, жената отговори: „Ами защото колата е такава. Няма други коли. Ако искаш работи, ако искаш си отивай!“

На въпрос няма ли вариант да се подмени с друг автобус колата, жената поясни:  „Казвам ви госпожо, други коли няма. Нашата я оставихме специално за това нещо да го направят. Колата е на ремонт, дадоха ни тази. Няма други коли, а в тази е още по-топло.“

Кондукторката обясни още, че първо трябвало да бъде спряно парното на рейсовете, за да се включи климатичната им система, тъй като радиаторите работели на воден принцип.

„И ние не го искаме, но няма други автобуси. Затова спряха и нашата кола снощи. Вчера беше горещо и сърцето започна да ми играе“, оплака се служителката.

Опитът ни да се свържем със собственика на фирмата-превозвач Веселин Дошков се оказа неуспешен. От общината обаче приеха сигнала ни и обещаха да го проверят.

Припомняме, че вчера термометрите в града под тепетата достигнаха 32-33 градуса. Затова шофьорите масово започнаха да включват климатиците на автобусите, които имат такава възможност. Но не всички коли са климатизирани. Доста от рейсовете на почти всички превозвачи са стари и не са оборудвани с климатични системи. В такива автобуси температурата в късния следобед достига до 40 градуса. А с парно термометърът вероятно ще покаже доста повече.

(Бел. а.: И не се лъжете от часа, който показва часовникът в автобуса! Той също не работеше.)

 

Подобни статии

Top