„Сблъсък на поколенията „16 – срещу 61+“ в „Централен“

Под егидата кмета на район „Централен“ Георги Стаменов в двора на административната сграда на ул.„Христо Г. Данов” № 39 се проведе шахматен празник под надслов „Сблъсък   на   поколенията „16-   срещу   61+”.  На шахматните дъски премериха сили 26 представители на различни поколения – отборът на деца до 16 години срещу отбора на „сеньорите” – над 61 години.

Сред участниците бяха 5- шестгодишни състезатели от клубовете ШК „Пловдив” и ШК „Чесбомб”, както и 88 годишната г-жа Малинка Митова, която получи специалната награда на кмета на район „Централен” за най-възрастен участник. Двубоите преминаха оспорвано, но в дух на толерантност и „феърплей”, а крайният резултат беше в полза на децата.

Празникът продължи със сеанс на едновременна игра на международния майстор по шахмат Ружка Генова срещу подрастващите. Един от тях се включи в демонстрацията на блинд – шах, която предизвика интерес сред малки и големи.

Такава шахматна надпревара се организира за пръв път от районната администрация. Кметът на „Централен“ Георги Стаменов поздрави и награди всички участници в празника и пожела той да се превърне в традиция, която да събира и привлича още любители на древната и красива игра.

Подобни статии

Top