Свалиха таксите за магазините в Търговския център в Асеновград

Свалиха таксите за магазините в Търговския център в Асеновград

С 10 % ще бъдат намалени наемите на магазините в общинския търговски център в Асеновград, решиха почти единодушно общинските съветници. Наемът се снижава с 2 лева на кв.м, тъй като много от предлаганите помещения в подплощадното пространство са в лошо състояние, обясниха от общината.

Съветниците решиха намалението да бъде еднакво и за трите зони в Търговския център. Така наемът за квадратен метър търговска площ в подплощадното пространство вече ще варира между 13,50 и 20 лева, в зависимост от мястото на магазина. Целта на общината е да се намерят наематели и за празните търговски обекти.

Според зам.-кмета по бюджет и финанси Мюмюн Алиджик в търговския център има доста свободни клетки, които трябва да се запълнят. В същото време общината предвижда да направи голям ремонт, тъй като при валежи в помещенията тече.

Кметът Емил Караиванов обяви, че до края на годината ще се потърсят средства за проектиране на ремонтните дейности на площада и пространството под него, а догодина ще бъдат заложени пари в инвестиционната програма.

От своя страна търговците са недоволни от условията, в които работят и се надяват общината да извърши ремонта, за да не се чудят как да спасяват стоката си. От 84 магазина, 29 са празни, коментира Сабри Йълдъз, който продава мобилни апарати в търговския обект.

След намалението на цените за магазин с площ около 20 кв.метра, ще се плаща годишен наем около 4000, при досегашна цена 4480 лв. Това е един месечен наем, пресметна Сабри. На сесията бяха направени предложения от групата на ГЕРБ част от пространството да се преобразува в паркинг и да се направи анализ, каква е печалбата на общината от наемите и дали приходите от такси за паркиране няма да са повече.

 

Подобни статии

Top