Сватбари от "Столипиново" отнесоха глоба за силна музика - DC news

Сватбари от „Столипиново“ отнесоха глоба за силна музика

Глоба в размер на 1500 лева отнесоха роми, заради прекалено високи децибели по време на сватбено тържество в квартал „Столипиново“, съобщи за DCNEWS шефът на Общинския инспекторат Ангел Славов.

Веселбата се състояла миналия петък и след сигнал на изтормозени граждани, служители на Инспектората, заедно с  униформени от 6-то РПУ, посетили сватбарите и им съставили акт.

По думите на Славов това е началото на поредица от проверки за шум в ромските махали, които местното ФБР ще осъществява съвместно със служители на реда.

Само две жалби са постъпили до местното ФБР за шумни веселби в ромските квартали това лято. Гражданите масово се оплакват в отдела за обществен ред и сигурност, който се оглавява от Георги Маринов.

Регулярни проверки се извършват и в нощните заведения в града под тепетата. Най-често санкции се налагат  за работа с удължено време без да е налице нужното разрешително.

Пловдивчани подават и сигнали на Фейсбук страницата на Пловдивския общински инспекторат , съобщи още Ангел Славов. Той допълни, че е очаквал по-голяма активност в социалната мрежа и се надява страницата да придобива все по-голяма популярност.

Top