Сватба от приказките за най-малката дъщеря на Ердоган

Сватбата на годината – така турските медии определиха брака на малката дъщеря на президента Реджеп Ердоган. Сюмейе и Селчук Байрактар се венчаха пред 6 000 гости, сред които политическият елит на Турция и на много други държави – предаде nova tv.

Сватбената церемония извърши кметът на Истанбул в най-големия културен дом в мегаполиса с капацитет 35 000 души. Младоженците дойдоха с автомобил, каран от Селчук, а Сюмейе седеше до него.

Младоженката беше с дълга до земята, богато клоширана бяла рокля, в горната си част изцяло от плътна дантела, с дълги ръкави и плътно покрита с бяла шамия глава.

Семейство Ердоган пристигна с хеликоптер, а мерките за сигурност бяха драконовски.

Церемонията започна с обща молитва, а цели 30 минути на огромни екрани се прожектира документален филм с кадри от детството на младоженците и изказвания на техни близки и приятели.

Кумовете бяха осем, като за първи път командващ армията кумува на венчавка. Кумове бяха още бившият президент Абдуллах Гюл, бившият премиер Ахмед Давутоглу и председателят на парламента.

Връчването на подаръците пък продължи няколко часа, а гостите се наредиха на огромна опашка, за да се ръкуват с младоженците.

Новият зет на Ердоган бил специалист по безмоторни самолети.

Подобни статии

Top