Светещи 3D снежни човеци и дядо Коледа украсиха Главната (СНИМКИ И ВИДЕО)

koledna_ukrasa (9)

Работници от общинското предприятие „Обелос” започнаха от днес монтажа на коледната украса в Пловдив.  Традиционните светещи гирлянди, снежни човеци и Дядо Коледа вече красят главната улица, а тези дни ще бъде украсена и живата коледна елха пред общината.

В ранния следобед на пл. „Стефан Стамболов” бяха поставени и двата миналогодишни 3D снежни човеци, край които веднага започнаха да се снимат туристи.

Соня и Миглена са от Сопот и не пропуснаха да се снимат пред снежните фигури. Те са дошли на разходка в Пловдив с приятелите си и вече нямат търпение празниците да започнат. „Украсата е много хубава, но в Пловдив винаги е било така, категорични са двете момичета.

В близост до Джумаята с вишка работници от общинското предприятие „Обелос” монтираха светещи фенери под формата на камбанки. Утре и в понеделник ще бъдат поставени и светещите мрежи по дърветата.

На Римския стадион вече се кипри триметрова изкуствена елха с Дядо Коледа. Пред него Христо Пантелеев снимаше 6-месечната си дъщеричка Крисия. „Вече чувствам коледното настроение, а и за нас тази Коледа е особена, тъй като ще бъде първата на малката ни дъщеричка“, щастлив е младият татко. Макар че според него топлото време и температурите от 14 градуса, не предразполагат много към коледен дух. На 1 декември, когато официално ще бъдат запалени светлините на коледната елха и украсата, Христо ще заведе малката Крисия и се надява, че тя ще се радва на разноцветните светлинки и фойерверките.

Монтажът на коледната украса в Пловдив ще приключи най-късно в понеделник, съобщиха от „Обелос”. Тази година не се предвижда надграждане на украсата, за която през миналогодишните празници общината задели 80 хил. лева. Ще бъдат закупени само специални светещи сфери за Пеещите фонтани.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top