Светлозар Лазаров: Вероятно Техов е убит с личното му оръжие

Застреляният в Пловдив снощи Стефан Техов по прякор Даскала и убиецът му са се борили, преди бизнесменът да бъде убит. Това съобщи на брифинг във Варна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Има голяма вероятност Техов да е убит с личното си оръжие, което носел за самоотбрана – пистолет „Байкал”. Тази информация още не е потвърдена, обясни още Лазаров.

65-годишният пловдивски сараф бе застрелян снощи в главата около 21 часа в близост до дома му в района на Спортното училище. За убийството било съобщено на тел. 112 от съседи, които намерили безпомощен Техов до паркирания му автомобил в пресечка на бул. „Шести септември“. Докато дойдат полицията и Бърза помощ, мъжът починал.

Мястото снощи беше отцепено от полиция и бе извършен оглед. Днес огледите и следствените действия продължиха. Криминалисти описваха следите наоколо. За убийството напомняше само локва кръв и кървави следи на мястото, където е било намерено тялото.

Сарафът паркирал колите си в уличката зад кооперацията, в която живеел – на бул. Шести септември 10А.

Попаднах на съседка на чейнчаджията. Пенка Здравкова била и колежка на Техов, докато бил учител по физическо възпитание.

„Ами той си напусна после професията и започна да работи в това бюро, срещаме се много често, изключително добър човек. Може де помогне, ако поискаш нещо. И тази сутрин като разбрах, просто, нямам думи!“ – разказа тя

Жената често се отбивала и в чейнчбюрото на Техов на главната улица.

„Даже, аз така като влизам вътре, съм питала, защото гледам че няма охрана там, дали не се притеснява, че може да стане нещо. Викам, бе Чефо защо така караш без охрана, а той вика: Какво има, аз нали знаеш, аз съм широко скроен човек.“ – допълни Здравкова.

Тази сутрин бе вдигната и отнесена едната кола на Стефан Техов – мерцедес. Половин час по-късно паяк отнесе и джипа му, паркиран в уличката.

Има вероятност убийството да е с цел грабеж, тъй като чейнчаджията винаги носел доста пари в себе си. Случаят е докладван в прокуратурата и е образувано досъдебно производство.

Подобни статии

Top