Светлозар Лазаров: МВР съкращава само кухи щатове

Заловиха група молдовци, източвали банкомати в Пловдивско

Не разполагам с информация за съкращения на полицаи, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му Министерството на вътрешните работи възнамерява да съкращава само кухи или празни щатове, но не и действащи полицаи.

В Пловдив служителите на реда се оплакали на главния секретар от липсата на кадрово обезпечаване, технически проблеми при изпълнение на задълженията им и проблеми с облеклото.

Лазаров присъства на годишния отчет на ОД на МВР в града под тепетата. На пресконференция след отчета той обяви, че е доволен от резултатите, постигнати от местната дирекция и че дори я дава за пример пред останалите. Пред журналисти той обяви, че е отправил две препоръки към местното ръководство: да бъдат разкрити двете убийства, станали в Пловдив от началото на годината – на Димитър Стоянов – Лудия и сарафа Стефан Техов, както и да се повиши оперативно-издирвателната дейност.

По думите му пловдивската дирекция има добри постижения в бързите производства, добро взаимодействие с прокуратурата и местната власт. С 8% е намаляла битовата престъпност, с 6 на сто се е повишила разкриваемостта.

Предстои съвместно с местните власти да се изгради видеонаблюдението на входно-изходните артерии на Пловдив, посочи още Лазаров.

Главният секретар заяви, че за него не е самоцел да бъде на този пост. По думите му по-важно е какви са резултатите, постигнати от полицията в работата. Той съобщи, че се наблюдава ръст във всички показатели, свързани с работата на МВР, откакто е главен секретар на ведомството. Тази година ръстът на разкритите убийства е 80%, в страната са задържани 1 тон хероин и близо 40 тона марихуана и канабис.

Подобни статии

Top