Световната шампионка Цветейоана Пейчева е „Спортист на годината“ на Община Пазарджик

Личният треньор на Пейчева, Таня Бояджиева, бе определена за „Треньор на годината“

Състезателката на СК „Диляна“ Цветейоана Пейчева е „Спортист № 1“ на Община Пазарджик за изминалата 2023 година. Това стана ясно на организираната от Общината, тържествена церемония в Драматично-куклен театър „Константин Величков”.

Сред гостите на събитието бяха кметът Петър Куленски и част от легендите на пазарджишкия спорт като Серафим Тодоров, Атанас Пашев, „златното“ момиче Ренета Камберова, Георги Георгиев. Събитието уважиха общински съветници, спортни деятели, шефове и треньори на клубове, родители.

15- годишната Пейчева е ученичка в Спортното училище на Пазарджик и бе част от националния отбор ансамбъл- девойки. На Второто световно първенство за девойки в Клуж- Напока, Румъния, заедно с ансамбъла ни Цветейоана се окичи с златните медали в многобоя и отборното класиране, както и с два сребърни медала във финалите на 5 топки и 5 въжета. На Европейското в Азербайджан, тя и съотборничките ѝ заеха второ място в многобоя, първо място във финала на 5 топки и първо място във финала с 5 въжета.

Специалната церемония се проведе по време на традиционния „Бал на спортиста“, организиран от Община Пазарджик за 25-та поредна година.

Отличията бяха разпределени в няколко категории и възрасти: 10-те най-добри спортисти, треньор № 1 на 2023 г., млади и перспективни състезатели, записали високи спортни постижения през отминалата година и отбор на 2023 г. Наградите бяха връчени лично от кмета на община Пазарджик – Петър Куленски.

Личният треньор на Пейчева, Таня Бояджиева, бе определена за „Треньор на годината“.

„В духа на спортсменството и честната игра насърчавам всички нас да прегърнем ценностите, които спортът внушава в нас – уважение, отдаденост и възход на себеусъвършенстването. Нека култивираме тези качества в ежедневието си, създавайки общност, която е не само физически силна, но и морално и гордо изправена, и социално отговорна. Уверен съм, че с нашата колективна подкрепа и всеотдайност, Пазарджик ще продължи да произвежда спортисти от световна класа, с които ще се гордеем на националната и международна сцена“, заяви кметът Куленски по време на церемонията.