Световна купа при юношите по езда в Житница

В Житница стартираха Световните финали за юноши в конния спорт. С тържествена церемония снощи на СК „Тракиец” край Житница бяха открити Световните финали по прескачане на препятствия в конния спорт при юношите. Международното състезание, което се прави от толкова висок ранг, ще протече в четирите състезателни дни. В надпреварата се впускат ездачи от 20 държави, сред които Южна Африка, Колумбия, Доминиканска република, Чили, Нова Зеландия , Свазиленд, Мароко и други.

Непосредствено преди церемонията ездачите чрез жребий определиха с кои български коне ще скачат. Жребият определи три коня от отбора-домакин- ККС „Тракиец”- Дара Бубамара, Памира и Риволи да се състезават съответно с ездачи от Колумбия, Свазиленд и Венецуела. Както тези състезатели, така и останалите, имаха възможност да направят и първи тренировки с конете. На самата церемония пък дефилираха, като всеки един от участниците държеше в ръце балони, с цветовете, каквито има на своя национален флаг. След приветствията на официалните лице, юношите и девойките пуснаха балоните във въздуха като знак за мира по целия свят.

В днешния първи състезателен ден  изпитанията започват в 11.00 ч. с квалификации. Такива за място на финалите ще има и в петък. В неделя ще се определи първенецът във FEI Challenge Finals. Редом с международното състезание, се провежда и Открит турнир. Освен награди за ездачите, изненади ще има и за зрителите по трибуните, като входът е свободен за публиката през всички състезателни дни.

Международното състезание се провежда съвестно с Българската федерация по конен спорт, СК „ Тракиец”.

От началото на състезателния календар за 2015 година, СК „Тракиец” раздава награди и за зрителите по трибуните. Досега десетки приятели на конния спорт сред публиката си тръгнаха от комплекса с ваучери за големи отстъпки или други предметни награди, спечелени напълно безплатно. Затова и този път малки и големи, приятели на конния спорт, а и такива, които предстои да станат, ще могат да получат награди и други изненади. Единственото условие е да участват е безплатната томбола с въпроси от света на конете.

Входът за зрители е свободен.

Подобни статии

Top