Световни оперни звезди пеят Вагнер в една вечер в Пловдив

Световни оперни звезди с Вагнеров репертоар пристигат в България за уникален концерт на Пловдивска опера. Музика от „Летящият холандец“, „Залезът на Боговете“, „Валкюрия“ и „Зигфрид“ е включена в програмата „Вагнер в една вечер“ днес от 19 часа в Градски дом на културата.  В Пловдив ще пее сопраното Елизабет Стрид и тенорът Дениел Брена под диригентството на маестро Иван Ангелов.

Елизабет Стрид е сред звездите на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е позната на пловдивската публика от летния фестивал Opera Open, където участва в мултимедийното представление  „Полетът на валкюрите“.  След Пловдив шведското сопрано ще пее в нова продукция на „Зигфрид“ в родния град на Вагнер – Лайпциг.  Ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

Американският тенор Даниел Брена е определен от изданието The Times като „един от най-младите и най-убедителните изпълнители на Зигфрид в момента“. През януари и февруари 2015 той пее в миланската Ла Скала в постановката „Die Soldaten“, с която получава огромно признание и на оперния фестивал в Залцбург през 2012. Програмата на Даниел Брена включва предстоящи анагжименти в операта в Прага, в Метрополитън опера Ню Йорк и в операта във Вашингтон.

Маестро Иван  Ангелов е гостуващ диригент в най-престижните европейски и световни оперни театри и концертни зали. Негова е идеята да представи творчеството на Вагнер като подбере оперна музика в рамките на двучасов концерт. Не е тайна, че огромната продължителност на Вагнеровите опери  респектира еднакво музиканти и зрители по цял свят.

Билети за „Вагнер в една вечер“ с Елизабет Стрид и Даниел Брена се продават на касата на Концертна зала в Пловдив, в Билетен център пред Общината в Пловдив и онлайн в eventim.bg.

Подобни статии

Top