Световноизвестен уролог прави уъркшоп в МБАЛ „Пловдив“

Световноизвестният уролог проф. д-р Роберт Мругас от Полша лично ще ръководи уъркшопа за прилагане на иновативни техники при лечение на инконтиненция (неволно изпускане на урина) в клиниката по урология в МБАЛ „Пловдив“ на 8 и 9 декември 2014 г.

Професорът ще демонстрира поставянето на изкуствени слингове и сфинктери на четирима пациенти – трима мъже и една жена. Всички са на възраст над 60 години и имат проблеми със задържането на урината. При някои от тях вече е провеждано оперативно лечение, което не е дало желания резултат.

Проф. Мругас ще обучи на иновативните лечебни методи пловдивските си колеги и ще отговаря на всички техни въпроси по време на уъркшопа. Резултатите от приложението на оперативните техники са отлични за пациентите и са прилагани на пациенти от много страни по света.

Инконтиненцията се среща при мъже и жени над 40 години. С напредването на възрастта неконтролираното изпускане на урина при кихане, кашляне, рязка промяна на тялото се усилва, особено на хората над 60 г. Обикновено болестта се свързва с раждания при жените, отпускане на мускулатурата на тазовото дъно, рязко напълняване или предклимакс.

 

Подобни статии

Top