Светофар и повдигнати пешеходни пътеки в четири от селата в Община „Марица“

Светофар с бутон за пешеходци и система за видеоконтрол ще бъде поставена на главния път ІІ-64, който преминава през селата Граф Игнатиево и Труд. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ в отговор на запитване от DCTV по повод зачестилите пътни инциденти в общин „Марица“.

На път ІІІ-606 в село Строево ще бъдат изградени две повдигнати пешеходни пътеки и ще бъде ограничена скоростта преди острия завой в края на населеното място. От АПИ съобщиха, че за с. Калековец община Марица все още не е издала заповед за назначаване на комисия за допълнителни мерки за обезопасяване на пешеходното движение.

АПИ ще съдейства активно на общинската администрация в усилията да се повиши безопасността на движение по пътните участъци, преминаващи през Калековец, Труд, Граф Игнатиево и останалите села, в които жителите са обезпокоени от засиления автомобилен трафик и повишения риск от пътни инциденти.

Припомняме, че жителите на девет села от Община “Марица” заплашиха с протести и блокада на главни пътища, ако не бъдат взети спешни мерки за ограничаване на скоростта. Хората настояха за повдигнати пешеходни пътеки и „легнали полицаи“ заради зачестилите смъртни случаи с пешеходци.

Подобни статии

Top