„Светът на Ерика“ отново дарява усмивки на болни деца в Пловдив

Фондация „Светът на Ерика“ съвместно с Пловдивската държавна опера организират коледно-благотворителен концерт на 15 декември от 19:00 часа в Концертна зала – Пловдив. По време на събитието ще се проведе и базар, на който ще се предлагат ръчно изработени сувенири, специално за повода.

Събитието се организира за втора поредна година и целта му е да събере средства за две слънчеви деца от града под тепетата – 6-годишната Божидара Георгиева, която е с диагноза детска церебрална парализа и 8-годишният Алекс Колев с диагноза аутизъм.

Миналата година са събрани близо 6 000 лв., които са разпределени като 12-месечни стипендии на двете семейства. Парите са използвани за рехабилитация, уроци по плуване и други дейности, които са спомогнали за подобряване на физическото и емоционално състояние на децата.

В концерта на 15 декември ще вземат участие още Венета от „България търси талант“, Йоан Баков от музикалния формат „X factor“, Диана Добрева, Мария Гидикова и др. Билетите са на стойност 8 лв. и могат да бъдат закупени от касата на Концертна зала.

Фондацията „Светът на Ерика“ се е родила по идея на самата Ерика. Тя решава да отпразнува десетия си рожден ден миналата година по един необичаен за връстниците й начин. Вместо да празнува с шумно тържество с много подаръци, малката дама решава да организира концерт в помощ на децата с онкологични заболявания от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Първият благотворителен концерт, организиран от Ерика и приятели на каузата се провежда през април и събира общо 8900 лв. Средствата са дарени на клиниката и с тях са закупени апаратура и лекарства. След събитието Ерика, заедно с майка си, посещава два пъти клиниката, където за пръв път се среща с болните деца.

По думите на Валентина, майката на Ерика, дъщеря й съвсем сама е взела решението да помага на малчуганите. „Тя реши, че има всичко, не се нуждае от нищо и трябва да помага на другите“, допълни Валентина. Съучениците на Ерика също се включват каузите, отделно в училището й се организират и други подобни инициативи.

Талантливата Ерика е почитателка на световноизвестната звезда Бийонсе. Освен песните и начина по който изглежда, Ерика харесва Бийонсе и заради благотворителните каузи, в които се включва.

Ако нямате възможност да присъствате на събитието на 15 декември, но желаете да подкрепите каузата, може да го направите чрез дарителската сметка:

Фондация „Светът на Ерика“

IBAN: BG37 UNCR 7000 1520 9286 55, BIC: UNCRBGSF

Основание: Божидара Георгиева или Алекс Колев

 

 

 

 

Подобни статии

Top