Свещеници ще чакат в Пловдив, за да вземат Благодатния огън

Божествената светлина ще огрее първо митрополитската църква “Св. Марина”

На Велика събота точно в 21.30 часа в Пловдив ще пристигне чудодейният  пламък от Йерусалим. Свещеници ще чакат в храм „Света Марина”, където първо ще бъде донесен огънят от Божи гроб. От там духовниците от епархията с фенери ще пренесат пламъка във всяка енория.

Лично архиерейският наместник отец Йордан Георгиев ще донесе частица от чудодейния огън за вечерното богослужение за Великден в Асеновград. По традиция миряните ще могат да получат от небесния огън, който да отнесат в домовете си.

Свещениците   в Асеновград вече подготвят храмовете за празника и зареждат свещохранилищата. „ Складът на архиерейското наместничество е зареден, броят на свещите е достатъчен, за да се обезпечи празника”, каза отец Йордан. Той призова свещениците да организират продажбата на свещи, за да не се създават опашки в нощта на Възкресение.

Всички храмове в Асеновградско ще бъдат отворени за Великден, макар църковните богослужения да се извършват по график, заради липсата  на постоянен свещеник в една част от божиите домове.

 

 

Подобни статии

Top