Свлачище затвори временно пътя Асеновград – Смолян (ОБНОВЕНА)

Затворен за движение е пътят Асеновград – Смолян поради активно свлачище в близост до пътното платно, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“.

Свлачището се е активизирало тази нощ в близост до пътното платно на 2 километра след Асеновград по посока Смолян. До разчистване на скалните отломки е въведена забрана за камиони над 10 тона, които могат да ползват обходен маршрут Кричим – Михалково – Девин – Широка Лъка – Стойките.

За останалите автомобили движението се осъществява в едната лента на пътя. Призовават се водачите да бъдат внимателни и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители от районните управления в Асеновград и Смолян за недопускане на пътни инциденти.

Временна забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона в двете посоки на село Храбрино има по път III-862 Пловдив – Ситово – Лилково заради пропадане на пътната конструкция. За лекотоварните автомобили движението се отбива по обходен път.

Път ІІІ – 5802 Леново – Поройна е затворен заради наводнен участък. Обходният маршрут е Асеновград – Тополово- Леново. Затворен за движение поради разрушена настилка от поройните дъждове е и път III – 8611 Белица – Загражден – Давидково, в участъка от км 13+500 до км 18+431.

Подобни статии

Top