Сградата на общината ще светне в синьо на втори април

На втори април от 11:00 часа пред община Пловдив, деца аутисти и техните родители, ще отбележат Световния ден за информираност за аутизма. Децата ще демонстрират своите способности в различни дейности.

Сградата на община Пловдив ще бъде осветена в синьо по случай Световния ден на информираност за аутизма. Инициативата е на Фондация „И аз мога“ („I CAN TOO“)  и е част от световната кампания на Autism Speaks Light It Up Blue („Освети в синьо“).  В България „Освети в синьо“ ще се отбележи за пета поредна година, като в синьо се осветяват знакови сгради в столицата и страната. Тази година в кампанията „Освети в синьо“ се присъединява и сградата на Община Пловдив.

Аутистичната личност променя живота на цялото семейство, като засегнатите от състоянието „Аутизъм“ към настоящия момент са минимум 60 000 човека в страната ни, като броят им непрекъснато се увеличава.

На всеки 21 минути се диагностицират средно около 67 деца с аутизъм в световен мащаб. Едно на всеки 150 деца по света се разболява от аутизъм.

Подобни статии

Top