СГС спря вписването на Георги Иванов като президент на БФС

Аматьорският клуб Скравена подаде жалба, заради която не е вписан и новият Изпълком

Софийският градски съд спря вписването на Георги Иванов като президент на БФС в Търговския регистър, след като аматьорският клуб Скравена е подал жалба срещу вписването. Заради жалбата се спира и вписването на новия Изпълнителен комитет на централата.

Иванов спечели изборите за нов президент на централата на конгреса в средата на март, а в края на миналата седмица подаде документи, за да бъде вписван като представляващ дружеството, както и да бъде вписан новият Управителен съвет (Изпълком). От решението на СГС става ясно, че Скравена подава жалба, тъй като счита за „незаконосъобразни и противоречащи на Устава“ решенията от извънредния конгрес на 15 март. От аматьорския клуб искат отмяна на всички решения, взети на конгреса, но не става ясно какви точно са възраженията на Скравена срещу проведения конгрес.

Решението за спиране на вписването на Иванов и новия Изпълком може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд в едноседмичен срок.

По този начин като изпълняващ длъжността президент продължава да бъде вписан Михаил Касабов. При евентуално дело по жалбата на Скравена, може да се стигне до сериозно забавяне с вписването на Иванов и новия Изпълком в Търговски регистър.

Източник: БГНЕС