„Северозападен романь“ във Филибето

10906413_743098999119978_3711286467469035853_n

„На 12 февруари, по рикийно време, Торлако и ньеговото откачено книжле ше гостуйе на „Петното“. Знаете къде е, земете си довлечете дирниците, та да се сбереме на едно могъщо джумбаре, да чуете некоя дивотия от кумо на Торлако Видин Сукарев (не просто кум, а дофтур на науките), от издатело Николай Фенерски и от самио ньего. Съшнус, дивотии ше прикаа само он, що другите двама с темелни ора.“

С тази колоритна покана на северозападния български диалект организаторите от „Петното на Роршах“ канят пловдивчани на представянето на книгата „Северозападен романь“.

„Всички знаете къде е, няма нужда да ви обясняваме. Ще си поговорим, ще се почерпим, не очаквайте класическо представяне на книга, за да не се разочаровате. Всичко ще се състои в неформална обстановка. И дано да дойдат повече жени, защото и най-грозната дама от вашия регион е по-красива и от най-красивата от останалите краища на България. Пък нали българките били най-красиви… Та, се сещайте накъде бие Торлака, той затова си и взе жена от вашиа град.

Ако имате да питате нещо, звънетИ по тилИфона, майна, шИ ви разясним. Аре!“

Премиерата е тази вечер, в 19:00 ч. в „Петното“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top