Седемте смъртни гряха на работното място - DC news

Седемте смъртни гряха на работното място

Време за изповед: изпитвате ли вина за един от тези 7 смъртни гряха на работното място? Ето как можете да ги избегнете:

Похотливост

Ако сте от хората, които обичат да попийват по време на коледните партита, възможно е да сте били на границата да прекрачите професионалните отношения в офиса. Не е възможно да не сте забелязали кои са най-привлекателните колеги, нали? Много компании забраняват интимните отношения между колеги, тъй като това може да се отрази негативно върху работата и продуктивността. Как да излезете чисти от ситуацията? Проучете фирмената политика, ако някой от колегите ви се струва прекалено привлекателен, за да му устоите.

Лакомия

Забравихте да си вземете обяд и сега умирате от глад? Отваряте хладилника в офиса, а там винаги ще се намери нещо вкусно, което колегите са оставили. Преди да посегнете към който и да е продукт, уверете се, че след това няма да видите намръщената физиономия на някой колега. Ако случайно сте изяли кофичката с кисело мляко на колегата, който днес отсъства, постарайте се да я заместите с нова възможно най-скоро. Извинението също върши работа.

Алчност

Има пряка връзка между амбицията и алчността. Жените са често по-колебливи, когато става дума за искане на повишение на заплатата. Претенциите за прекалено голямо повишение на заплатата също не са най-доброто, което може да ви хрумне.

Мързел

Статистически проучвания сочат, че средно всеки американски служител пилее по около 1.7 часа дневно. Няколко минути във Facebook, разговори с колеги, фантазиране за следващата почивка или пък размишленията дали ще бъдете уволнен. Всяко едно разсейване са минути, които не сте посветили на работа. Ако искате да подобрите концентрацията си, опитайте се да освежите малко работното място. Сложете цветя, зеленият цвят влияе положително върху умствените специалности. Можете да използвате социалните мрежи като средство за повишаване на продуктивността, но ограничете времето, което прекарвате там, до 15 минути.

Гняв

Конфликтите на работното място са отговорни за за загубата на продуктивност повече, отколкото социалните мрежи. Защо? Тъй като гневът и смущението провокират умствен стрес, който ни прави неспособни да изпълняваме адекватно задачите си. Не позволявайте на конфликтите на работното място да ви разсейват. Справете се с проблема и след това се успокойте.

Завист

Завистта е източник на проблеми на работното място. Ако завиждате на колегите, че се справят отлично, ще се почувствате привлечени да говорите за тях с пренебрежение. Това може да бъде едно от най-големите предизвикателства за преодоляване. Ключът е да започнете да приемате, че изпитвате завист. Фокусирайте се върху себе си. Съсредоточете се върху добрите си качества и започнете да правите стъпки напред към подобряване на личността ви.

Гордост

Направили сте грешка на работното място, но се страхувате да я признаете. Вие сте зрял човек. Като такъв трябва да признаете грешката и да приемете последствията от нея. Никой не очаква от вас перфектност, а по-скоро честност.
Преглътнете гордостта и продължете напред

Е, колко грехове събрахте?

Източник: profit.bg

Top