Седмица безплатни урологични прегледи в МБАЛ „Пловдив“

lekarski

Урологична клиника в МБАЛ „Пловдив“ ще проведе безплатни прегледи за всички желаещи от страната. Консултациите ще продължат цяла седмица – между 7 декември /понеделник/ и 11 декември /петък/,  обяви доц. д-р Димитър Шишков, народен представител и консултант към лечебното заведение.

Необходимо е пациентите да си запишат предварително час на някой от следните телефони: 032/905-375, 032/905-435 и 032/ 905-465.

По традиция нашата клиника прави безплатни прегледи няколко пъти в годината с различна тематична насоченост, този път сме избрали нефролитиазата или бъбречно-каменната болест, добави завеждащият д-р Васил Павлов.

А повод за това е закупената апаратура за разбиване на камъни по ендоскопски път – МБАЛ „Пловдив“ разполага с последно поколение лазер на фирма „Карл Щорц“, който позволява без разрези да се разбиват конкременти в пикочопровода и бъбреците.

Ден-два след интервенцията пациентите се изписват и могат веднага или не по-късно от 3 дни да се върнат към ежедневните си задължения.

Пловдивска област е ендемичен район за бъбречно-каменната болест, или регион с висок процент заболеваемост заради твърдата вода и високите температури на въздуха. Много от хората обаче не знаят, че боледуват, докато не получат криза.

Целта на прегледите е да бъде обхванат по-голям контингент от болни, преди да получат усложнения, посочи д-р Павлов.

След Военномедицинска академия в София и нашата клиника започва да разбива камъни през кожата или да прави т.нар. перкутанна литолапаксия, по този начин звеното запазва водещото си място в страната при лечението на урологични заболявания, уточни доц. Шишков.

До Нова година се очаква болницата да закупи и най-новия лазер за операции на простатата.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top