Седмичен хороскоп за периода 11 – 17 май 2015 г.

ОВЕН

Напрежението, нарастващо до началото на юни, се локализира при вас в областта на роднини, документи, пътуване, собствен транспорт. Това са най-вероятните области на живота, в които вие ще изразходвате много сили, за да пробиете „стената на обстоятелствата“. Ако не се разпилявате на дребно, ще изберете стратегически най-важното направление на „информационно въздействие“.

В противоречие на тактиката и стратегията ще се наложи да се търси златната среда, премерената политика и тактика. Неприятностите, потенциално свързани с пътувания или транспорт, ще се наложи постоянно да се минимизират. Средствата за комуникации трябва да бъдат в повишена изправност. До 21 май всичко хубаво, което може да се случи, ще става у вас, в дома ви.

ТЕЛЕЦ

Рождениците от седмицата получават от звездите напрегната годишна задача – трудно печелят парите си или се борят с дълговете си. С други думи, активизира се целият спектър от имуществени и фианансови проблеми. Интелектуалната работа и бизнес ще се натъкнат на естествени (обективни) пречки. Ще се наложи да търсят изход, прилагайки гъвкава тактика в действията, и област, където естествените ограничения ще бъдат по-малко злотворни.

Например, ще се предпочете придобиване на имущество на кредит, при което принудителните вноски се оправдават от по-дълъг срок на ползване, инвестиции в ремонт и икономия на средства за семейни нужди. До 21 май наред с трудностите ще получите съществена роднинска и приятелска подкрепа.

БЛИЗНАЦИ

Най-интересен и напрегнат живот до края на май се очертава за майските Близнаци. Но и родените през юни трябва да бъдат бдителни. Смисълът на събитията е в това, че ще ви се наложи енергично да си взаимодействате с хора и обстоятелства, които по някакъв начин ще ви възпират, стратегически ще ви поставят ограничения. Напирмер рязко се затруднява взаимодействието в брака и в деловите отношения. Трудно е да се оформят отношения с изгодни за вас условия.

Затруднява се бизнесът, обществената дейност е във форма, която противоречи на вашите убеждения или рязко се съкращава. Трудностите в отношенията нарастват и вие, при цялата си мобилност и лек характер, можете да се сблъскате с наистина високомерна жестокост. Или със законодателни „граници“ за своите инициативи. Ако всичко това се вземе предвид навреме, през юни вие ще съумеете да пробиете това „вцепеняване“.

РАК

Раците, родени в края на юни и началото на юли, до 21 май пребивават в абсолютно блажено състояние. В такова, каквото обикновено са хората на плажа край топло море. Да им пожелаем да запазят това състояние колкото е възможно по-дълго. За тази цел е необходимо да се намери източникът на това блаженство – вътре в себе си или навън.

Във финансово отношение положението на тези хора също е напълно в ред и може би от 11 до 24 май ще бъде още по-добро. Но вече при спазване условията за някаква интелектуална или търговска дейност. За всички Рааци важен ден през седмицата е петък – събитията илюстрират качеството, стабилността и перспективните възможности на вашето социално положение. Всички дреболии си струва да се обмислят и огледат, така че да имате лична полза от тях, от която после да се възползвате.

ЛЪВ

На фона на общия късмет през последните месеци през втората половина на май възникват проблеми с децата, собствения бизнес или с любимия човек. Отношенията с приятели и колеги се усложняват. Вие се стремите да заемете в този кръг лидиращи позиции благодарение на информираност и организационни способности. За тази цел ще се наложи да се преодолеят известни трудности.

В бизнеса това са обективни ограничения от законодателен характер, в професията – конкуренция, в любовта – проблем с взаимността. Естествена и успешна проява на това космическо влияние върху вас може да стане политическата дейност. Ако не сте политик, все едно се стремите да въздействате върху достъпния ви кръг от хора, защитавайки своите интереси и убеждения.

ДЕВА

В последно време вие честичко попадате в ситуация неопределена и мъглява. Сега това е по-скоро розова мъгла, която ви довежда ако не до възторг, то до умиление. Особено родените на границата между август и септември. Не е изключено това да бъде свързано с творчество, музика и други фини медитации, възвишаващи духа. Или това е романтична любов, необременена прекалено от реалността.

От друга страна, житейските обстоятелства изискват от вас енергични социални действия и стъпки в кариерата. Включително и за да се изтеглите сами като барон Мюнхаузен от домашните и битови затруднения, които от началото на годината все по-настойчиво ви притискат. Движеща сила има, остава само прилежно „да въртите педалите“ в нужната ви посока. А романтиката нека подкрепя вашия дух в свободното от това време.

ВЕЗНИ

От 12 до 21 май вие лесно завоювате престижно и популярно положение в обществото със осбствените си способности и харизма. Възползвайте се от това за постижения в кариерата, за решаване на съвсем реални семейни задачи. За всичко тоав, което сега е ценно и скъпо за вас. Всякакъв вид пространствено придвижване и юридически процеси автоматично ви въвличат в сложни ситуации на противопоставяне, в потенциално травмиращи събития.

Избягвайте да купувате кола, особено стара. Избягвайте до края на май пътувания и конфронтационни ситуации с роднини. Ако не се получи да ги избегнете, бъдете готови да изразходвате сили и да „натискате педалите“ по доста стръмни пътища. Роднини, близки и далечни, могат да ви въвлекат в своите стратегически трудни ситуации. Най-добре ще бъде да не се потопявате твърде плътно във всичко това, опитайте се да останете на разстояние.

СКОРПИОН

Деца, внуци и почивка в санаториум (желателно е с басейн или до вода, с прилагане на лечебни вани) – това е най-доброто, което животът може да ви даде от 11 до 21 май. А вие не стойте със скръстени ръце, помолете „живота“, а за по-сигурно – от околните за подобни блага. Финансовите въпроси едва започват да си показват зъбите – до края на май ще се проявят възможните проблеми и задължения. В най-добрия случай ще можете благодарение на добри партньори и съвместни с някого операции да възстановите своето благосъстояние.

Само със законите бъдете нащрек. Зачитайте ги, както казва Остап Бендер. Ако не сте предприемач, все едно старателно анализирайте своите разходи и доходи. Задачата ви за следващите две години може да стане ограничаването на доходите. Като минимум, не правете дългове. Събитията от следващите дни ще покажат къде е „тънко“ и къде трябва да се закърпи предварително. Включително и собственото здраве, като потенциален инструмент за заработване на средства.

СТРЕЛЕЦ

Вие сте загрижени за нещо, притеснени, ограничени. И това поражда необходимост да се действа. Може би имате желание за действие, изпреварвайки събитията. Най-добрата отбрана е нападението, ще решат някои от вас. И веднага се създава твърда конфликтна ситуация, противоборство. Помнете закона от физиката: действието е равно на противодействието. Вие не сте от онези, кото предпочитат преките и силни удари.

Вие сте по-скоро стратег и тактик, склонен към информационно и морално (законно) противоборство със съперниците. По същия начин вие изглаждате и сътрудничеството – настойчиво, но благородно борейки се за преимущество. В негативен вариант – вие привличате към себе си конкурентната ситуация. В позитивен – вие участвате в съревнование, в обществени спорове и по този начин повишавате своята значимост.

КОЗИРОГ

През май вашите лични отношения стават доста важни и позитивни. От 11 до 27 май се повишава вероятността да намерите подходящия брачен партньор или да създадете взаимноизгодно делово сътрудничество. В резултат вашето семейно и битово положение още с малко ще се промени в позитивна посока. В четвъртък и петък някои събития в семейството ще демонстрират тези тенденции – следете ги, използвайте ги.

По отношение на трудовата дейност – през втората половина на май се формират известни трудности, които ще се наложи да преодолявате. При служителите това са обективни служебни събития, свързани с шефовете и вашата лидираща позиция. Има вероятност от противодействие. Неработещите хора могат през втората половина на май да почувстват необходимост да се справят с изострянето на хронично заболяване.

ВОДОЛЕЙ

От 12 до 21 май най-вероятно ще ви повишат заплатата или ще ви дадат премия. Можете да я замените с „морално възнаграждение“ – служебен флирт или творчески отдих. В семейството ви всичко е наред, но децата, дребният бизнес или приятелските отношения започват да създават проблеми, които формират дълъг, почти двегодишен период с усложнения и повишена отговорност.

В по-добрия случай това ще бъдат задължения във връзка с избирането ви на отговорен пост. Ако за това има предпоставки, разбира се. За спортисти и любители на екстрийм втората половина на май ще стане време на напрегната дейност, на съревнования. Пазете се от травми и претоварвания. Борсовите спекулации и всички видове игри през този период няма да донесат успех. Както и любовните отношения.

РИБИ

От 12 до 21 май Рибите са склонни към нирвана – отдих, любовта на близки хора, приятно отпускане, мързелуване. Едновременно с това нараства необходимостта от ремонт вкъщи, риск от потенциално противоборство между домочадието, проблем с личния транспорт или преместване за лятото на вилата. Пък и вкъщи се тълпи повече народ от обикновено.

С други думи – суета на суетите и излишен разход на енергия. Самотните жени, разбира се, могат да се надяват в дома им да се появи енергичен, активен и умен мъж, претендиращ за лидерското място. Това е в по-добрия вариант. В по-лошия – семейни скандали и проблеми, които ще имат последствия през следващите две години, не по-малко. Този вариант на развитие на събитията е необходимо предварително да се улови и „обезвреди“.

Източник: margaritta.dir.bg

Подобни статии

Top