Седмичен хороскоп за периода 23 февруари – 1 март 2015 г.

ОВЕН

През тази и следващата седмици вие попадате под мишената на мощен космически „прожектор“ – поток от енергия. В центъра на този поток са се оказали родените през първата десетдневка на април. Сега е точно времето да попълните запасите си от енергия, а после да я насочите към най-смели инициативи. Вашият природен егоцентирзъм сега се проявява в най-обаятелна и харизматична форма – диктувайте на света своите условия, своите идеи и водете всички след себе си. Задължително ще победите всички препятствия или ще ги изгорите със своята пламенност. Периодът на Риби за вас е последният етап в годишния цикъл. Преди да се устремите напред, в бъдещето, претеглете какво сте предполагали да постигнете за годината и какво реално сте постигнали. Какво трябва завинаги да си отиде от живота ви, за какво си струва да забравите. Това е като двегодишен финиш. Оставете да си отиде всичко, което може. Задръжте и направете опорна точка всичко, което сте завоювали за последната година. Вълната на вашата активна енергия е разчетена до края на март – постарайте се да успеете да свършите най-важното.

ТЕЛЕЦ

Докато вашата покровителка Венера се намира в Овен, под влиянието на „по-многобройните сили на няколко противника“, вие рискувате да се окажете в подобно положение. При това някои от противниците ще ви завоюват, давайки вид, че са влюбени (или готови да ви облагодетелстват). Вашето прехвалено търпение и толерантност сега са се изпарили – вие лесно се палите и дори избухвате. Например, така може да стане в събота и неделя. Обикновено Телецът презира конфликта, не го търси като Овена, не се поддава на провокации, до последно се опъва под натиск, без да преминава в настъпление. Но ако през тези почивни дни се изнервирате, значи са ви дотегнали, притиснали са ви до стената. И тогава тежко на онзи, който е направил това. Не е изключен и друг вариант на вашето „пламване“ – ярко, но тайно увлечение. Най-вероятно то ще активизира живота ви – може би щастливо и за дълго време. Но дори ако това е кратко избухване, преживейте го с радост, като празничен фойерверк.

БЛИЗНАЦИ

Бурният поток от събития ви увлича към чужбина – пространствено или в преносен смисъл – съдете сами според обстоятелствата. Смисълът е в това, че през следващите две седмици вие сте въодушевени, енергични и главното за вас е да изберете от множество привлекателни варианти и възможности най-практичния и възможен за реализация. Оптимизмът е много, но не е казано, че той е оправдан във всички случаи. Самата съдба ви дава задача да не се затваряте в тесния личен кръг, а да участвате в обществените процеси, в професионалния живот. През следващите две седмици вие непременно ще ключите важна договореност (контракт) и ще повишите своя рейтинг в определена среда. Кариерата при вас се преплита тясно с интрига, с различен вид недоразумения, както от ваша страна (неоправдани мечти), така и от страна на вашето ръководство. Пазете репутацията си и формалната си длъжност – сега и през втората половина на март.

РАК

През следващите две седмици за мнозина от вас се появява великолепен, почти уникален шанс да заемат онази социална клетка, която ще ви осигури ръст на благосъстоянието. Ако ефектът не дойде веднага, то ще го има през следващите месеци. Следователно, не е време за прекалена скромност, не е време да се чака – влизайте в конкурентно съревнование. Проявявайте смелост в поставянето и постигането на своята цел. Дори ако тя не се състои в длъжност, а има друго, но важно социално значение. По най-успешен начин ще се подредят събитията в четвъртък, но и всички останали дни на седмицата са благоприятни за вашата „външна“ активност. „Квадратното“ колело на съдбата продължава със скърцане да завърта живота ви в нова посока. Дори не се съпротивлявайте, просто търсете нов път в създадените и създаващи се обстоятелства. Няма смисъл да се изброяват всички възможни ситуации, в които може да се окажете. Просто вярвайте на своето усещане.

ЛЪВ

При мнозина от вас постепенно се осъществява завой и активизация в отдавна установено положение на нещата. Ако имате ясна и отчетлива цел, още по-добре. Онези амбиции, които бушуват във вас от миналото лято, и ви тласкат да повишите своя статус, да разширите зоната на влияние, сега получават подкрепата на обстоятелствата. Вие чувствате това по онова въодушевление и възбуда, които предвещават за вас среща с прекрасното бъдеще. С какво то е прекрасно? С това че ще разтвори пред вас обичайните граници – пространствено, интелектуално, статусно. През следващите две седмици най-много ще им провърви на родените през първата десетдневка на август. Смело напред! Бизнес, творчество, влюбеност, защита на диплома, дисертация, преподавателска длъжност – всичко това са примери на онези картини, които се отварят пред вас. Останалото ще подскажат обстоятелствата. Главното е да не се отпускате и да не оставяте живота си на самотек.

ДЕВА

Звездното разписание ви въвлича в процес на интензивно и доста нееднозначно взаимодействие с околните. Възможно е през следващите две седмици да се изяснят някои, до този момент мъгляви, обстоятелства и отношения от семеен характер. Своеобразен момент на истината може да настъпи от 19 до 28 февруари – гледайте смело истината в очите. Старайте се да не попадате на въдичката на онези, които искат да ви въртят около пръста си. В професионална среда положението на нещата е благоприятно, има възможност да покажете своята компетентност и да извлечете от това различен род преференции. Вашият здрав смисъл сега се реализира с полза във всяка ситуация. Не всичко ще отговаря на вашите очаквания, ще съответства на вашия критически поглед, но без съмнение ще спомага за решаването на сложни „измамни“ ситуации, които вече са се проявили тази зима. Най-вече при родените в края на август. Изградете своето отношение към тях, тъй като те са разчетени да съществуват до края на годината.

ВЕЗНИ

Вие влизате в интензивни и доста пристрастни взаимоотношения от личен или делови характер. Налага се да „играете в противниковото поле“ и което е още по-лошо, по чужди правила. От 20 до 28 февруари тези правила ще бъдат за вас доста твърди, но като цяло „справедливи“. От 28 февруари до 8 март всички ограничения отпадат и вие се оказвате в увличащ ви поток от форсмажорни събития, страсти и желания, с които едва ли ще можете да се справите хладнокръвно. Състоянието на мнозина ще е близко до река, излязла от коритото. А къде ще ги завлече, всеки ще види в средата на март. Може да се случи любов от пръв поглед… Но повече прилича на съперничество, делова конкуренция или състояние, близо до лудост. С други думи, в най-скоро време ще преживеете поток от ярки събиитя и преживявания.

СКОРПИОН

Вълнуващите събития, случващи се в службата ви, ще доведат до нещо много хубаво – повишение или нови, но заслужени материални блага. Здравословното ви състояние върви към подобрение, ако сте имали проблеми досега. Не толкова често се създават толкова благоприятни възможности и обстоятелства. Ако имате конкретни намерения и планове – осъществявайте ги решително и премерено сурово. Ако не е така, животът сам ще ви подскаже и предложи. Дошъл е моментът служителите, подчинените хора да проявят максимална самостоятелност, инициатива, пробивна енергия. Работа – важна и достойна за вашите таланти, ще има много. Избирайте главната посока според собствените си приоритети – началството ще разбере и одобри. Някои ще се изхитрят да започнат служебен роман – ярка, взривна, но задължително дълга връзка.

СТРЕЛЕЦ  

За ноемврийските Стрелци обстоятелствата все още са трудни, свързани с членовете на семейството или с недвижим имот. Теоретично, тази тенденция назрява от декември миналата година и ще разцъфти ярко в края на април. Но „плодовете“ ще узреят едва в края на 2015 гоидна. През последната десетдневка на февруари става потенциално изостряне на подобни проблеми. Например, вие не се досещате за сериозно заболяване на близък и ето го! Или може да е всичко друго, със същия подтекст. Може би назрява не толкова драматично събитие, може дори да е хубаво, но задължително ще е такова, което ще ви прибави грижи и отговорности. Както когато си купиш къщичка до морето. Обикновено вие реагирате енергично на ситуациите, стремите се да действате директно за решаването на проблемите. Действайте така и сега. Вие сте оптимистично настроени за позитивен резултат и това много ще помогне да постигнете всичко. Има и добра новина – през следващите две седмици имате шанс да започнете романтични отношения, да си починете в чужбина, да спечелите конкурс.

КОЗИРОГ  

Суетата и нервната възбуда в дома ви до средата на март нараства и най-вероятно ще доведе до съществено обновяване на семейните обстоятелства. Случва се малка семейна революция или голям проточил се празник. Самостоятелността на децата, ремонт, придобивки, разходи и разни житейски радости са разклатили вашия консервативен бит. И ако до края на февруари всичко се случва доста планирано и конструктивно, то през март интензивността на възбудата и ентусиазма може да стане такава, че вие да започнете да се напрягате силно и от целия този ентусиазъм на домочадието, и другите хора, участващи в този празник на живота. С други думи, мноизна от вас ще преживеят поредния „месец на промени“. Да се надяваме, промени към по-добър живот. Следете внимателно роднините и личната си кола – ще се изяснят интересни неща. Или се създават интриги зад гърба ви.

ВОДОЛЕЙ  

Срещи, пътувания, вълнуваща приятна суета и множество събития. Може да се каже, че преживявате интересен период в живота си. Интересен, включително и за вашите съседи и роднини. Друго нещо е портмонето ви – малко са надеждите то да се напълни по най-щастлив начин. Виж, да опустее внезапно – напълно е възможно. При това по всяка вероятност по причини, независещи от вас. Това може да са загуби или принудителни плащания, или пък неполучаване на очакваната премия. Особено внимателно трябва да се правят сериозните покупки и продажби – могат да ви измамят. А най-добре е нищо такова да не правите примерно до 4 март. Най-интересно живеят заетите с интелектуален труд. Тук вие ще преуспеете съществено и ще заемете достойно място в професионалната общност.

РИБИ  

Рождениците от тази седмица са призовани да преодолеят свой мързел (състояние на анабиоза), да използват своя талант и безспорна харизма, за да заемат достойно място под слънцето – длъжност, репутация, статус в семейството и т.н. При правилна ориентация и поведение вие непременно ще постигнете успех – ще получите по-висока длъжност, добавка към заплатата, интересна работа. При вас обаче спектърът на вероятностите е твърде широк – от пълна апатия и потъване в себе си, което ще доведе до имиджови и социални загуби, до щастлива възможност да реализирате своята заветна мечта. Сега Рибите преминават тест за практичност и способност да се живее „тук и сега“, а не някъде там. Разбира се, ако не сте музикант, витаещ във висините. И абсолютно всички сега се отнасят към парите си като хазартен играч – дано ви провърви!

Източник: margaritta.dir.bg

Подобни статии

Top