Седмичен хороскоп от 18 до 24 август

Седмичен хороскоп от 18 до 24 август

ОВЕН

Възможностите да преуспеете са свързани със силата на вашия творчески и авантюристичен потенциал. Векторът на експанзия е съставен от бизнес рискове и умение да привлечете вниманието към себе си. Както в работата, така и в личните ситуации. Например, привличане на вниманието на успешни и престижни партньори, претенденти за ръката и сърцето, работодатели, щедри и тщеславни клиенти. За миналия месец стръкчетата на едни или други годишни перспективи вече са се показали от почвата, което значи, че вие виждате посоката на своите потенциални „завоевания“. Вашите доходи са тясно свързани с въпроси, касаещи недвижими имоти, наследства, кредити и ресурсите на „клиентската база“ (други хора). Вашето финансово състояние расте или спада във връзка с това доколко успешно можете да го формирате за сметка на някого. Този процес на „изстискване“ (а не просто привличане) на капитали (не е задължително в пряк смисъл) е до средата на септември. Събитията от петък и събота са твърде показателни.

ТЕЛЕЦ

Семейната ситуация е тясно свързана с въпроси, касаещи недвижими имоти. Тя е застанала на дневен ред ребром и ще бъде актуална до следващото лято. Онова, което притежавате вие или вашите родители, става предмет на ваше тщеславно желание или желанието на вашето домочадие. Това може да доведе скоро до сериозни разногласия, трудни ситуации. В по-добрия случай до следващото лято непременно ще има подобряване на финансовите и семейни обстоятелства. Можете да разчитате на благоустройство на жилището, покупка на кола, мебели, вила, гараж. Но само при условие, че запазите позитивните отношения в семейството. Има фактор, който вече не по-малко от две години настойчиво ги усложнява, в същото време свързвайки с нещо здраво вас и домочадието. Може би това са трудни обстоятелства, възможно е реални хора да изпитват вашата издръжливост. За това вие ще научите към края на август. Онези, които искат да ви използват, да ви пренебрегват, непременно ще ви поставят своите условия. Избягвайте унинието и депресията, не допускайте мисъл, че обстоятелствата са по-силни от вас и вие ще излезете победител, с хубави по-нататъшни перспективи.

 БЛИЗНАЦИ

Вашият успех и процъфтяване сега зависят от съотношението на професионални знания, текуща компетентност и от това как висшестоящите използват всичко това, как лично вие го прилагате в своята работа. В дейността ви расте стремежът към самостоятелна позиция, може да възникне дисонанс в отношенията с началството, възможно е да бъдете въвлечени в производствени конфликти и други затрудняващи ситуации. От 22 до 29 август вие прекрасно използвате всички тези обстоятелства, трупайки точки със своята компетентност и умения. Особено ако вашата професия е свързана с физически и психически натоварвания. През август и септември си струва да отделите внимание на своето здраве и оздравителни процедури. Полезни са изчистващите мероприятия – всичко, което изхвърля от организма токсините – химически и психически. За да не стане здравето ви спирачка за вашия професионален ръст и самоутвърждаване.

РАК

Посоката на вашата експанзия е ръст на доходите и повишаване на жизненото равнище. През август вие сте били разточителни, но хубавото е, ако в резултат се появи престижен източник на доходи. Търсете го. Изгодни за вас кредити, нови варианти за инвестиране на капитала, ако имате такъв. Понякога си струва да се замислите – дали не сте прекалено оптимистични в оценката на своите способности и доходи? Това лекичко ще ви отрезви и предпази от несполуки. Вие придобивате или губите сили, пари, увереност, здраве – в зависимост от това с кого и доколко успешно си взаимодействате. Любимите ви хора до есента могат буквално да ви „грабят“ (материално или енергийно), ако давате повече, отколкото можете. В четвъртък вие давате доброволно, а в събота обърнете внимание на дискомфорта, възникнал от необходимостта пак нещо да се дава. Правете си изводите.

 ЛЪВ

Притокът на енергия, която сега вие би трябвало да усещате, ще ви помогне до края на текущата година да преодолеете натрупаните семейни проблеми, да помогнете на близките си в техните затруднения, укрепвайки при това своя авторитет в семейството. Вие сте способни да постигнете успех в работа, свързана с недвижими имоти. Важно е само да не изхарчите напразно своя ентусиазъм и силите си. Както и да не натрупате в себе си „болести от излишества“. Постарайте се да контролирате пристъпите на разточителност и повишена самооценка. Те могат да станат своеобразна компенсация на неувереността в себе си и други ваши комплекси. В зависимост от случващото се, вие лесно можете да се адаптирате към нови социални обстоятелства, променяйки живота си в положителна посока. Възползвайте се от това. Семейните обстоятелства и проблеми на домочадието ще се задълбочават до средата на септември – ще се наложи да участвате в това настойчиво, но премерено.

ДЕВА

Тече последният месец на последната в 12-годишния цикъл година. Дошло е времето да се „броят пилците“ и да се берат плодовете. Традиционно, това не е онова време, когато си струва да се хвърляте напред с големи планове – по-добре ще бъде да реагирате рационално на всичко, което ви засяга и се случва не по ваша инициатива. Най-добрата тактика за вас е: „прави не онова, което ти се иска, а онова, което трябва, и да става каквото си ще.“ Да се живее според обстоятелствата, да контролирате своите задължения и да ги изпълнявате. Това е време, когато самата Съдба ви пази, като в същото време не обещава излишества. Своите социални претенции не си струва да афиширате или да се свързвате с крупни организации, които ще стана за вас „защитна среда, ако се окажете в „турбулентен поток“. Това е препоръчваната стратегия за следващата година за всички Деви. В събота и неделя първите Деви отбелязват своя рожден ден. Това са дни пред новолунието – всичко, което се случва с нас ще бъде обусловено от вече случили се събития и формираните обстоятелства.

ВЕЗНИ

Следващите дни и месеци ви обещават успех при участие в мащабни социални програми. Възможен е стремителен ръст на популярността, престижни запознанства, отношения, изпълнени с въодушевление и страст. Разочарованието и обективните трудности могат да доведат до финансови и имуществени дела. До средата на септември предстоят принудителни плащания, затруднения във финансовите операции, борба за запазване на финансова стабилност. Възможна е продажба на имущество и други активи. В тези затруднения ще ви подкрепят съмишленици, влиятелни приятели. Ще бъдат полезни реклама и организиране на своя група, фирма. Може да ви помогне и нечий „банкрут“. Полезни са ритмичните, устойчиви усилия. Много зависи не само от вас, но и от „групата за подкрепа“ – избирайте я умело. Оптималният резултат е разширяване на престижните контакти – това ще позволи благоприятно развитие на вашите начинания и планове.

СКОРПИОН

С труд и упоритост вие преодолявате своя път до по-високо стъпало на социалната стълбица. До края на годината по този път може да срещнете и доста сериозни трудности. Важното е, че над вас е „изгряла звезда“ – рязко ще нарасне професионалното честолюбие, стремежът към заслуги. Гаранции за издигане няма, но има силен шанс – не го пропускайте. За тази цел до средата на септември ще се наложи да се предприемат решителни действия, може би да се предприемат и постъпки. Другата страна на медала е приоритетът на семейството и родителите, вашата роля и участие в тази област на живота. Не я подценявайте, отработете добросъвестно възникващите сега ситуации. Може би трудно ще бъде да запазите баланса между стремежите за кариера и семейните обстоятелства. Нека Вярата в себе си и Съдбата да бъдат с вас.

СТРЕЛЕЦ

Като че ли вие с цялата си душа се стремите някъде далече и нагоре, градите амбициозни планове. Всичко е осъществимо, но всичко е съпроводено с трудности и изисква преодоляване. Ще се наложи да преодолявате и независещи от вас обстоятелства. До средата на септември тези обстоятелства формират душевно бреме, което прилича на пулсиращ цирей. Ако той се „пукне“ на границата между август и септември, постарайте се да приемете това с признателност – всичко явно е по-добро от скритото. Сериозни вреди няма да има – има сили, които сега ви пазят. В нужното време ще дойде подкрепа, вашите надежди ще се стабилизират и до следващото лято непременно ще се реализират. Всъщност, вие сте навлезли в период на „трудна сполука“. Откъде ще дойде тя, ще можете да съдите за това по събитията в неделя. Дребните събития за деня ще ви подскажат в какво е вашето щастие. Постарайте се да привлечете към своите реални дейности юристи и задгранични приятели.

КОЗИРОГ

Осмият месец от рождения ви ден обикновено представлява период, когато по някакви причини се формира напрегнато психологическо състояние. То става за сметка на образувалия се дефицит на енергия, което често се проявява като недостиг на сили и средства. Имате нужда от „второ дихание“. Принудени сте да прибегнете до заеми, психологическа помощ или да се зареждате от жизнената сила на онези, с които тясно си взаимодействате. Много е важно в такъв момент около вас да има доброжелателни хора, с щедра душа. И непременно ще ги има. Нещо повече, до следващкото лято те ще променят вашите обстоятелства към по-добро. В неделя обърнете внимание на дребните събития – те ще ви подскажат с помощто на кого или какво вие ще преодолеете естествената неголяма криза, за да се издигнете уверено на нов житейски връх.

ВОДОЛЕЙ

През август за вас е възникнала силна подкрепа от страна на обстоятелствата и на конкретни хора, които ви обкръжават. Ако още не сте го почувствали, постарайте се да го забележите, да въздействате върху другите хора, събуждайки в тях най-благородни чувства и намерения. Външните събития сега и занапред до следващото лято ще влияят върху живота ви по-силно от обикновено, при това позитивно. И си струва да използвате това активно. Вие ще преуспеете, ако сте на преден план, пред публика, в центъра на обществения живот. Щастието в брака е възможно именно сега и ще продължи и по-нататък. Всеки има свои житейски цели, но те са конкретни и постижими, макар че не винаги ги декларирате. Кариеристите влизат в трудна, но ефективна борба за власт и длъжност. Само в най-лошия случай могат да ви уволнят до края на септември поради съкращения или да ви понижат в длъжност. Тук обаче сами сте си виновни, както се казва. Борете се за по-добра участ.

 

РИБИ

Право в ръцете ви идва изгодна, добре платена работа. Не по-късно от септември-октомври вие ще уловите този шанс. Сега е по-добре да следите посоката на вятъра. Перспективата за по-висока длъжност е свързана с повече креативност и свобода за действия във вашата ежедневна работа. Може би това дори е ваша нова идея и свободен труд. Ако пък е труд наемен, то условията са много достойни и уважителни. Други не приемайте. Засега до средата на септември всичко това затъмнява натрупаните трудности, свързани то ли с проблеми при пътуване зад граница, то ли обратно – с принудителни продължителни пътувания. Тези трудности ще се наложи да преодолявате упорито, няма как. Ако работите в чужбина, имате там имот или делови договори, до средата на септември в тази област ще имате сериозни проблеми. Как точно ще ги решите, ще се отрази на дългосрочната „стратегия“ на вашия живот. Абитуриентите и онези, които се стремят да разширят областта на своето обитаване (пътешественици, работници от туристически фирми) вероятно ще се наложи да преживеят трудни дни. Събитията от събота и неделя ще ви подскажат предварително нещичко в тази посока..

Н. Чиркова

Източник: margaritta.dir.bg

Подобни статии

Top