Седмичен хороскоп от 22 до 28 септември 2014 г.

Седмичен хороскоп за 15-21 септември

ОВЕН

Настъпил е важният момент да ревизирате своите договорни и близки отношения. Повечето от вас се канят да променят много неща в тази област на своя живот, извоювайки си още повече свобода и независимост, място „зад кормилото“. Например в брака или в професионалния колектив. Доходите от „службата“ през тази седмица са доста скромни, вече не е подходящ моментът да се опитвате да повишите заплатата си – малко сте закъснели, ако не сте го направили до средата на този месец. Ако такива проблеми са назрели, в сряда и четвъртък са вероятни семейни „анализи“ и разправии. Можете да получите от своя опонент временни отстъпки, едва ли ще съумеете да промените съществено нещо, ако самите вие не сте готови за компромис. Трудовият ви договор също е под въпрос.

ТЕЛЕЦ

Периодът на Везни за вас обикновено е свързан с повишено натоварване с работа или с влошаване на здравето. В дните на новолунието се постарайте да насочите нещата в позитивна посока. Вече сте наясно с всички спорни проблеми в службата и в края на седмицата ще се сблъскате само с „остатъчни“ явления. При родените през първата десетдневка на май домашните обстоятелства се подобряват, при това с доста бързи крачки. Това става не без съпротивата на обстоятелствата или противодействието на конкретен „противник“, но нещо (или някой) подкрепя вас и вашите амбициозни планове. Може би това е просто удачно стечение на обстоятелствата. Проверете това в четвъртък. Постарайте се да изживеете този ден спонтанно, според ситуацията.

БЛИЗНАЦИ

Периодът на „Везни“ е благоприятен за вас: събитията ще ви донесат поток от позитивни, но неочаквани социални събития, приятелски връзки, не винаги гладки, но винаги интересни. Вашите планове са спонтанни, вие едва ли се придържате към твърд регламент в живота си, живеете според ситуацията. В четвъртък и петък следете внимателно тази „ситуация“, за да си съставите своя представа за случващото се и да вземете креативни краткосрочни решения. В събота и неделя е възможно да възникнат някакви особени тревоги или да ви подведе здравето. От 15 до 29 септември не е подходящо да се доверявате прекалено на своите началници, партньори, опоненти и договори. Особено, ако натрапчиво ви внушават нещо.

РАК

 

През миналата седмица вие все още живеехте „според възможностите си“ – каквото се получава и се случва, това и реализирахте. Дори в романтичните и финансови въпроси. И всичко малко по малко се подреждаше. Би било добре, ако е така и тази седмица. В същото време настъпилият период на Везни поставя пред вас и по-сериозни семейни и професионални задачи, които ще се наложи да решавате вече без да имате избор, по всяка вероятност в условията, които ви се натрапват. Въпреки това, вие ще се справите чудесно с всички ангажименти още през първата половина на октомври. Задачите в кариерата можете да развиете успешно и да ги издигнете на висота от 3 до 15 октомври. Сега е моментът да повишите нивото на своето благосъстояние, да получите изгодна и престижна работа. Започнете да действате. През тази седмица предприетите усилия ще бъдат най-ефективни в сряда.

ЛЪВ

До края на септември ще имате не особено големи приходи, полезни покупки, не много натоварен бюджет. През периода на Везни най-голяма полза ще имате от роднини, дребна търговия, посреднически функции, кратко пътуване. Добър ден е сряда. Ако в този ден се сблъскате с дребни неприятности около здравето си или в службата, гответе се да ги решите през първата седмица на октомври, когато те ще са доста по-настоятелни. От това колко достойно и с какъв резултат ще направите това, зависят много неща. През октомври търсете нестандартни решения на семейните ангажименти, проблеми и ограничения. Най-лесното е да заминете някъде по-далече от семейните проблеми. Може да ги решите юридически или със свое волево решение. Нюансите са различни при всеки отделен човек. Когато вземате дадено решение, вие преди всичко се стремите да изглеждате достойно в своите очи и в очите на обществото. И това е правилно.

ДЕВА

От 6 до 30 септември Венера е в знака на Дева: вие покорявате хората със своето скромно, делово поведение и обаяние. То ви помага във всичко. От средата на септември до края на октомври в дома ви се появява смел мъж със стратегически планове. Например за престижен ремонт, придобиване на луксозна кола и т.н. Възможно е вие самите, без странични хора и наемни работници, да събуждате в себе си решителни и амбициозни намерения. От 15 до 29 септември се постарайте да не допуснете грешки поради незнание или под чуждо влияние отвън. Използвайте целия си перфекционизъм във всичко, което касае доходи и разходи. Тогава всичко ще бъде реализирано успешно. Вярно е, че ще изисква средства. Тези и други въпроси ще се решат успешно през първата половина на октомври. Рождениците от понеделник през цялата година ще се чувстват такива, каквито са: „Деви“ до мозъка на костите си. Събитията от тяхната лична година ще бъдат естествено следствие от всичко преди това.

ВЕЗНИ

Във вторник се раждат първите представители на знака Везни. Те получават като подарък „стара Луна“ в Дева, което говори за липса на стремежи към новото. Очевидно през цялата година ще им се наложи да „събират плодовете“ от своите предишни усилия, завършвайки нещо, доработвайки го. Рождениците от сряда, четвъртък и петък получават като награда началото на Лунния месец и заедно с него влечение към нови инициативи. Тези инициативи и постъпки ще се отразят най-много върху вашите лични взаимоотношения, бизнес, посредническа дейност и формални договори – много неща ще се обновят независимо от вашето желание, а по силата на обективните условия и действия на други хора. Рождениците от събота и неделя през цялата година ще бъдат загрижени за финанси и имущество и тези въпроси определено ще се уредят чак през ноември. Вие не трябва да търсите компромис, да се съгласявате на неравноправно сътрудничество. По-добре ще бъде да разчитате на своята интуиция за опасност и тотален контрол върху своите финансови дела. Иначе ще ги контролира някой друг.

СКОРПИОН

Настъпил е последният месец преди рождения ви ден, време когато силите намаляват и зависимостта от обстоятелствата е по-голяма от всеки друг път. През втората половина на септемви се предполагат големи разходи, които не винаги са рационални и необходими. Постарайте се да ги оптимизирате или поне да ги контролирате. През първата половина на октомври вие можете да разчитате на солиден приход „от шефа“ – повишение на заплатата или бонус. „Шефът“ може да е родител, съпруг, покровител – едноличен или цяла организация. Най-добре е да си потърсите такъв предварително и да уредите нещата по съответния начин. Онзи, който може да си позволи това, скоро (най-добре на 3, 7, 8 октомври) ще направи солидна и престижна покупка, предприемчивият човек ще спечели от изгодна продажба. Всичко това също трябва да се подготви предварително.

СТРЕЛЕЦ

От 14 септември до 26 октомври в знака на Стрелеца преминава Марс, придавайки ви силно въодушевление и освобождавайки „стратегическа енергия“ за изграждане на планове и действия за следващите две години. Преминавайки през Стрелец, Марс помага на Стрелците (и не само на тях) да раждат смели стратегически плонове и да предприемат енергични постъпки. Да си припомним, че в посока към знака на Стрелеца се намира центърът на нашата Галактика, чиято сила сега идва чрез Марс и Стрелците, настроени на тази вълна, в тънка струя. Картите са във вашите ръце, действайте смело заради себе си и другите, заради бъдещето, към което вие винаги се стремите оптимистично. Най-хубавият ден за тази семица е четвъртък.

КОЗИРОГ

Символът на Везните за вас е „върхът на кариерата и репутацията“: Закон и Ред. Бракът и служебното положение, най-общо казано – въпросите, касаещи кариерата и репутацията. Тази година вие бихте могли да уреждате деловите и юридически дела през целия септември – помагаше ви Меркурий. Съпружеските дела и въпросите, касаещи сътрудничество, компромис, съд и имидж е най-подходящо да бъдат уредени в периода между 30 септември и 23 октомври, докато Слънцето и Венера вървят ръка за ръка през знака на Везни. Те ще настроят вашите шефове и всички висши инстанции по най-благоприятен начин към вас, създавайки известен позитивен баланс на целия този безпорядък и волунтаризъм на Уран, който вече се е натрупал във вашето семейство или ето ей-сега ще нахлуе в него. Вашата Душа на истински консерватор е против всякакви „революционни идеи“, които са готови да транслират вашите близки. В четвърътк нещо такова ще ви даде знак и ще породи по-нататъшните събития през периода от 5 до 10 октомври. Опитайте се в самото начало да повлияете върху „това“.

ВОДОЛЕЙ

Обстоятелствата са добронамерени към вас и вие можете да се възползвате от това до декември. Успешно се уреждат близки и далечни пътувания, уреждат се юридически въпроси, намират се нужните хора и документи. Най-висок подем този процес ще достигне в средата на октомври. Що се отнася до пътуванията и документите, постарайте се да уредите всичко, да получите и да подпишете до 4 октомври, когато Меркурий ще стане ретрограден и ще се постарае да развали нещата, да обърне назад, да спре, да задържи. Неочаквани обстоятелства, свързани с пътуване или документи (както и с роднини), ще изплуват в четвъртък: постарайте се колкото е възможно по-бързо да се възползвате от всичко, да го уредите или да ликвидирате. От 15 до 29 септември бъдете пределно предпазливи с финансите. Не всички ваши сметки и надежди ще се оправдаят.

РИБИ

От 15 септември до 26 октомври вие изпитвате повишен стремеж да „се издигнете нагоре“, каквото и да разбира под това всеки конкретен човек. Един се стреми да се издигне в кариерата, друг – в своите творчески и лични търсения. Успехът ще е там, където ще се проявите като инициативен стратег, способен към конкуренция, но в постъпките си – като благороден човек. От 15 до 29 септември е възможно да действате, опирайки се на измамни убеждения или мъглява представа за реалността. Това е особено характерно за февруарките Риби. Пример за това са събитията в понеделник. Преценете ги. От 30 септември до 11 октомври вие попадате под прожектора на късмета, което следва да използвате максимално – разумно, активно, без да очаквате върху главата ви да се излее златен дъжд, но пробивайки си енергично път. Най- много ще провърви на творческите работници, тесните професионалисти и ръководителите в креативната сфера на дейност. Скромните хора, прагматичните работници следва да се вдъхновят максимално, да разпалят в себе си огъня на желанията и оптимизма, за да не останат надеждите им само надежди.

Н. Чиркова

Източник: margaritta.dir.bg

Подобни статии

Top