Седмичен хороскоп 4 – 10 април: оставете живота да подреди нещата

През тази седмица очаквайте неочакваното – възможни са обрати и изненади, за каквито не сте и предполагали.

Не се опитвайте да предвиждате събитията и оставете животът да подреди нещата – след време ще се убедите, че точно тази подредба е била най-правилната.

Овен 

Очаква ви една изключително силна седмица, в който основната движеща сила за вас ще бъде поривът да направите нещо ново и дори – при някои от вас – да поемете в нова посока. Ако досега сте търпели повече, сега чашата ще прелее; ако сте се примирявали с нещо, повече няма да искате да го правите. Като резултат от този порив някои от вас може дори да напуснат сигурната си работа в търсене на нови предизвикателства и дори да поставят начало на нов житейски етап. Внимавайте обаче, защото, водени от желанието си за промяна, рискувате да не прецените изобщо какви последствия може да има и да поставите и себе си, и близките си в затруднено положение. За да не се случва, премислете добре ситуацията и не реагирайте под влияние на емоции. Има възможност да поемете по нова посока, без напълно да сривате всичко зад гърба си и да губите сигурността си – включително финансовата.

Телец

През тази седмица ви очакват обрати и ще направите разкрития, които ще ви изненадат. Дали това, което ще се случи, ще ви хареса или не, е строго индивидуално – може внезапно да получите нещо, което отдавна очаквате, но пък тези от вас, които дълго време са прикривали нещо или са си затваряли очите за истината, не е чудно да останат разочаровани. Едно е сигурно обаче – ще трябва да превъзмогнете създалия се дискомфорт, защото, дори събитията да се развият във ваша полза, те ще ви сварят неподготвени. В душата ви ще бъде по-бурно, но все пак се опитайте да приемете случващото се като приключение, а не като нещо, което смущава привичния ви начин на живот и ви принуждава да се откажете от онова, с което сте свикнали.

Близнаци

През тази седмица звездните влияния ще бъдат доста благосклонни към вас. Дилемите и напрежението, които ви тормозиха през март, лека-полека ще отслабват, ще усетите облекчение и ще дишате по-леко. Въодушевлението ви ще произтича най-вече от това, че мисълта ви ще бъде насочена към бъдещето и най-накрая ще успеете да обърнете внимание на цели и занимания, за които досега не сте имали достатъчно време или сили. Периодът е изключително подходящ, за да избистрите дългосрочните си цели. Не задълбавайте прекалено много в детайли – мислете мащабно и следвайте вътрешния си глас, той ще ви подскаже за какво най-много да копнеете.

Рак

Тази седмица може да се окаже за вас изпълнена с повече предизвикателства, тъй като събитията ще бъдат непредвидими, а вашите реакции спрямо тях – също. Скритият смисъл на всичко случващо се ще бъде да ви тласне към някаква промяна и към действие, макар че на момента много от вас вероятно няма да успеят да погледнат нещата откъм добрата страна, защото ще се чувстват притиснати или принудени да се съобразяват с обстоятелствата. И все пак опитайте се да не се притеснявате за бъдещето и да подхождате с повече вяра – каквото и да се случва, то със сигурно ще бъде за добро, дори да ви се струва, че не сте подготвени за него. При повечето от вас събитията ще се случват в професионалната област – там ще има сериозно разместване на пластовете и неочаквани обрати. Някои от вас може да започнат нова работа или да получат повишение, но не е изключено и да ви издърпат килимчето изпод краката – например да установите, че сте се заблуждавали, като сте мислели, че позицията, която заемате, е сигурна.

Лъв

Тази седмица ще бъде особено благоприятна за вашия знак. Ако през изминалите дни и седмици сте били в застой, скучаели сте или ви е било тягостно, новините са добри за вас – ще усетите прилив на ентусиазъм и пред погледа ви ще се проясни. Източникът на ентусиазъм може да бъде различен – например да ви осени нова идея, да пътувате, да учите нещо ново или неочаквано в някаква област от живота ви да настъпи раздвижване. Каквато и да е причината, събитията ще ви развълнуват и ще ви вдъхновят да гледате позитивно на живота. Тези от вас, които копнеят да се впуснат в някакво ново приключение – в личния живот или в бизнеса, най-накрая може да бъдат доволни – ще получат зелена светлина. Може успешно да стартирате новата инициатива след 7 април – има шанс събитията да се развият бързо за много кратко време. Дори тези от вас, които са имали усещането, че желанията им не се осъществяват и всичко буксува на едно място, ще разберат, че положението не е толкова лошо и ще намерят изход от ситуацията.

Дева

Основната препоръка към вас през тази седмица е да преценявате колко работа може да поемете и да не се нагърбвате с ангажименти, които или не са ваши и трябва да ги свърши някой друг, или просто са ви в повече. Едва ли ще имате основание да се оплаквате, че сте в застой или че ви липсват възможности. Проблемът по-скоро може да дойде от желанието ви да свършите все повече и повече работа и в крайна сметка да се преуморите. Не се колебайте да се откажете от проекти и начинания, които ви затормозяват или ви създават дискомфорт – особено ако си имате достатъчно други, които са ви приятни и ви носят доходи. Ще видите, че щом го направите, ще се почувствате облекчени – сякаш камък ви е паднал от плещите. Тъй като март беше динамичен месец за много от вас, вероятно сега ще усещате последствията от промените и решенията, които взехте.

Везни

Акцентът през тази седмица при вас ще бъде поставен върху взаимоотношенията – лични и служебни. Възможни са неочаквани обрати, интересни разкрития, а някои от вас ще бъдат изправени пред дилема и ще трябва да вземат важно решение. Интересното е, че, каквото и да се случи, то сякаш ще бъде извън вашия контрол. Ще имате усещането, че всичко зависи от някой друг или ще бъде провокирано отвън – донякъде ще имате право, но това не значи да оставите всичко на партньора, на друг въвлечен в ситуацията човек или на света като цяло. Истината е, че вашата задача е да не инициирате събитията и да не се опитвате да ги контролирате (което е невъзможна). Задачата ви ще бъде да реагирате правилно на тези събития, като вземете предвид какво точно искате и кое е добро за вас. Основното предизвикателство ще бъде да спазите изискването на периода: да мислите повече за себе си и дори да сте малко егоисти – нещо, което не се удава особено на вашия знак.

 

Скорпион

През тази седмица радикалните промени, които ще засегнат други зодиакални знаци, може и да ви подминат или да ви се струва, че не се отнасят пряко до вас, но това съвсем не означава, че нещата ще останат същите. Най-малкото – ще трябва да промените начина си на мислене, ако искате да се адаптирате към обстоятелствата и да не останете закотвени в миналото. Ако се чувствате на предела на силите си, имате усещането, че тъпчете на едно място или нещо, което сте смятали за сигурно, изведнъж се срине, по всяка вероятност това е знак, че трябва да се откажете от някакво старо убеждение– за себе си, за работата или за живота като цяло – което ви пречи да вървите напред. Не забравяйте, че обстоятелствата в живота ви са резултат от начина ви на мислене – ако тези обстоятелства не ви харесват, значи начинът ви на мислене не е правилен и трябва да го промените. Да проявявате упорство и да държите на всяка цена на своето ще бъде изключително грешна стратегия от ваша страна – така сами ще продължавате да поддържате старото положение.

Стрелец

Вашият знак ще бъде един от облагодетелстваните през тази седмица. Казано най-общо, тези, които се чувстват добре, ще станат още по-добре, а онези, които през изминалите седмици са срещали трудности или е трябвало да поемат повече отговорности, ще си отдъхнат малко и ще усетят отново радостта от живота. Напълно е възможно да се случи нещо, което да ви извади от рутината и да ви изпълни с ентусиазъм – състояние, в което вие много обичате да живеете. Някои може да се влюбят най-неочаквано, други да получат възможност да се изявят с някакъв свой талант, а трети изведнъж да се втурнат в нещо ново и вълнуващо. Периодът е изключително благоприятен да се посветите на нов творчески проект – ще имате достатъчно вдъхновение и сили, макар че трябва да сте готови за известно забавяне на темпото през втората половина на април. Това обаче съвсем не означава да се отказвате от плановете си – напротив, сега е моментът да се вслушвате във вътрешния си глас и да придобивате по-голяма смелост.

Козирог

Тази седмица за вас ще бъде изпълнена с повече предизвикателства. Вие сте хора, които обичат да контролират нещата и сте доста привързани към сигурното. През следващите дни обаче водещ ще бъде импулсът към промяна, който ще разчупи сигурността, а в някои случаи  направо ще я срине. Сами разбирате, че да проявявате подобни желания е твърде необичайно за вашата личност и затова на голяма част от вас няма да им бъде лесно. Обстоятелствата или хората в живота ви ще окажат някакъв натиск върху вас – да се разчупите малко, да направите нещо по-смело, да промените начина си на мислене или да станете по-толерантни към околните, вместо да ги критикувате. Колкото повече се съпротивлявате и се опитвате да направите така, че и вие, и отношенията ви, и ситуациите да останат същите, толкова по-трудно ще ви бъде. Най-умната стратегия е да не оказвате излишна съпротива, да се вслушвате малко повече в околните и да се въздържате от наставления, започващи с думичката „трябва“, защото така пък вие ще срещнете съпротива.

Водолей

Очаква ви една вълнуваща и интересна седмица, в която ще се чувствате някак в свои води. Това е така, защото енергията на следващите дни ще бъде в унисон с вашия вроден стремеж към независимост, към повече свобода в работата и към използване на всички възможности за творчество. Ако искате да направите някакви промени в дадена сфера от живота си, сега може да го сторите, и то с по-малко щети и загуби (макар че, ако дълго време сте били в застой, не е изключено промяната да се случи и по революционен начин). През следващите дни направете каквото можете, за да разнообразите социалния си живот – ще попаднете на интересни хора, ще водите оживени разговори, а нищо чудно и да получите подкрепа за реализирането на някаква ваша идея. Не е изключено да ви отправят и изненадващо предложение – да се присъедините към някаква кауза, да пътувате или да започнете нов проект. Не отхвърляйте подобна възможност, щом вътрешният ви глас ви казва, че сте на прав път, дори с риск да изненадате околните и да ви сметнат за твърде ексцентрични – през следващите дни Вселената ще подкрепя различните и иновативните.

Риби

В началото на тази седмица се съсредоточете и довършете задачи, които сте започнали да изпълнявате, най-вече такива, които ви идват в повече и ви затормозяват. Към средата на седмицата енергията се сменя и на преден план ще излязат новите проекти и инициативи. Така че не влизайте в новия цикъл с куп стари неща – задачи, ангажименти, дори с изчерпани отношения и вредни навици. Каквото не ви е нужно, освободете се от него; което е към края си, довършете го – ще усетите облекчение и ще си осигурите време и пространство за нови проекти и за по-приятни занимания. Март беше доста труден месец за представителите на вашия знак, и макар много от вас все още да изпитват известно напрежение, по всяка вероятност – особено към края на тази седмица, влиянията ще отслабват и ще успеете да забавите малко темпото. Не забравяйте обаче уроците, които научихте – най-вече да преценявате кои отговорности са ваши и кои – не, и да не се опитвате да спасявате света, ако това ви струва прекалено много усилия, време или средства. Ако сте се преуморили, сега е моментът да си дадете заслужена почивка. През тази седмица ще се вълнувате от финансови въпроси, но е трудно да се каже как ще се развият събитията, защото са възможни всякакви изненади – както неочаквани приходи, така и непредвидени разходи.

Източник: edna.bg

 

 

 

Подобни статии

Top