Сексът с бившия намалява болката от раздялата

Сексът с бившия може да се окаже добра идея в някои случаи, установи американско изследване.

Разведени партньори, които се връщали в брачното ложе, съобщили, че сексът с бившия може да успокои психологическата болка от раздялата. За целите на изследването, публикувано в Journal of Social and Clinical Psychology, учените от университета в Аризона анализирали 137 наскоро разведени възрасти и попитали колко от тях са се отдавали на креватни ласки с бившия си партньор след като документите за развода били подписани.

Установено било, че мнозинството от участниците (82,5%) запазили връзка с бившия си партньор след раздялата,а 21,9% правели секс.

Дали сексът с бившия действително помага на партньора да преодолее края на брака зависи от това доколко той вече го е преживял. Партньорите, които не били приели раздялата, открили, че интимните срещи помагат за облекчаване на болката от развода.

Същевременно партньорите, които не били приели раздялата, установили, че сексът не променя начина на справянето им с положението.Изследването показало, че сексът с бившия може би не е толкова емоционално вреден, колкото се смяташе досега, и че в действителност той може да е полезен за хората, които не са преодолели напълно края на връзката.

Източник: rozali.com

Подобни статии

Top