Сексът три пъти седмично удължава живота

Редица нови изследвания показват все повече ползи от секса.

Проучване сочи още, че 58% от мъжете и жените, които редовно гледат еротични филми с половинката си, са по-освободени в леглото и по-лесно задоволяват партньора си.

А двойките, които редовно се целуват, са изложени на 8 пъти по-малък шанс от депресия спрямо онези, които се целуват единствено по време на секс.

Интересно е и, че носенето на обувки на висок ток над 10 см подобрява силата на мускулите около таза. Според това се заключава, че жените, които носят високи обувки, изпитват оргазъм по-лесно.

Има и проучвания, според които се оказва, че двойките, които нямат телевизор в спалнята, правят секс с около 50% по-често в сравнение с двойките с телевизор в стаята, в която спят.

Изследователи от Кралския университет в Белфаст, Ирландия, пък стигат до заключението, че при мъжете, правещи секс 3 пъти седмично или по-често, вероятността от инфаркт и инсулт е по-малка.

Хормоните на щастието, отделящи се при полов акт подмладяват кожата, укрепват имунната система и повишават тонуса на човека, което води и до удължаване на живота.

Източник: beu.bg

Подобни статии

Top