Селища без ток в Пловдивско, Смолянско и Пазарджишко, изключвания и в Бургаско - DC news

Селища без ток в Пловдивско, Смолянско и Пазарджишко, изключвания и в Бургаско

Спечелиха дело срещу ЕВН

Екипите на EVN България работят по възстановяване на електрозахранването за засегнатите населени места в Югоизточна България, основно в планински райони. На много места има силен снеговалеж или дъжд, придружени с бурен вятър, вследствие на което са налице паднали дървета и скъсани електропроводи.

Към 15:30 ч. на 25.10.2014 г. на територията на област Смолян без електрозахранване остават селища от общини Смолян, Лъки, Чепеларе, Девин. Големите населени места в областта, както и комплекс Пампорово, имат към момента нормално електрозахранване. Групите на дружеството възстановиха захранването за селища от община Баните. Действията на екипите са възпрепятствани от затруднен достъп и затворени пътища поради паднали дървета. По всички аварийни електропроводи работят екипи на дружеството, оборудвани с техника и материали. Сътрудниците на EVN България вземат необходимите мерки за ограничаване обхвата на повредите.

В района на Батак, Сърница и Доспат има отпаднал 110-киловолтов електропровод, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), вследствие на което населени места в тези райони остават без захранване. EVN България оказва необходимото съдействие на ЕСО за възстановяване на схемата в района.

Към момента електрозахранването в области Пловдив и Хасково остава нормално с оглед на създалата се ситуация. Работи се по отделни повреди в родопската част на област Пловдив. В с. Скобелево, община Родопи, дружеството ще осигури дизел-генератор. В част от гр. Хасково дружеството е предприело изключване на някои трафопостове с цел обезопасяване поради наводнение в района.

Поради силен вятър са налице изключвания на територията на област Бургас, предимно в планинските части на областта.

EVN България е създала необходимата организация като за всеки аварирал електропровод се полагат необходимите усилия да се осигури достъп, извършват се диспечерски манипулации, както и обход на място, в случай на необходимост. Общият брой на мобилизираните от дружеството екипи е над 50. Където е необходимо са ангажирани и допълнителен брой сътрудници. В дружеството е създаден Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването. Кризисният щаб е във връзка с Електроенергийния системен оператор.

 

Подобни статии

Top