Семейни помощи ще се отпускат и на родители без брак

Семейни помощи ще се отпускат и на родители, които нямат сключен граждански брак. Това става възможност благодарение на одобрените от правителството промени в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, съобщава Нова ТВ.

С измененията се осигуряват и необходимите предпоставки за предоставяне на семейни помощи в натура. В правилника се въвеждат задължителни случаи на извършване на проверки от дирекциите за социално подпомагане при отпускането и предоставянето на семейни помощи.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. работеща майка написа:

    Че те и до момента се отпускаха и на семействата без брак… Що за новина е това!? Сякаш до момента семействата без брак не са получавали семейни помощи….!?!?!?! Новина ще е, ако всяко българско дете получи детски!!!!! Дори и тези, чиито родители внасят в хазната данъци на държжавата…., а не само паразитиращите….
    Ако държавата насърчи и работещите и съвестните да раждат българчета, а не само да плаща на циганите да раждат, като ги насърчава с помощи на глава родено циганче, та картинката 20 годишна много бременна циганка да е с едно кърмаче на ръце и още няколко около щъкащи около нея, да не е толкова често срещана….

Top