Семейство изби десетки хора в САЩ (СНИМКИ И ВИДЕО)

12

Саид Фарук и брат му най-вероятно са оставили взривно устройство в апартамента, където са направили опит да се укрият, след като откриха масова стрелба в Сан Бернардино. При атаката бяха убити 14 души, 14 са тежко ранени.

Трагедията се е разиграла в Inland Regional Center – един от 21 обекта на социалните служби за подпомагане на хора с проблеми в развитието около 11 часа местно време.Саид и неговата съучастничка бяха убити при преследване с полицията, след като откриха масова стрелба.

По-рано беше съобщено, че нападателите са трима, но засега не е ясно дали има трети човек, съобщава агенция Блиц.

Фарук е бил служител на общинската здравна служба, която е имала празненство в сградата, където е било извършена атаката. Според свидетели той е бил част от коледното парти, но си е тръгнал след възникнал скандал.

Скоро след това мъжът се върнал въоръжен със своята съучастничка и са открили стрелба. Нападателите са били тежко въоръжени, носели са бронежилетки.

Все още не е ясно дали става дума за терористичен акт.

В момента американската полиция провежда обиск в жилищна сграда, отдалечена на 3 километра от мястото на стрелбата. В този район са били убити и двамата заподозрени.

По предварителна информация апартаментът, в който протича операцията, е тяхна собственост. Те са отишли там след престрелката. Силите за сигурност опитват да обезвредят пакет, който според тях е взривно устройство.

Американците са, тъй като това се разиграва преди 3 декември – Световният ден за хората с физически и умствени недостатъци.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top