Семейство и четирима огнеборци от Пазарджик натровени от газ

gazova butilka

Седем души от Пазарджик, четирима от които пожарникари, са настанени в токсикологията на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с обгазяване от неизвестен газ, съобщи за DCNEWS говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той уточни, че вчера, около 17:40 ч. на спешния тел. 112 е получен сигнал до РСПБЗН – Пазарджик, че семейство на ул. „Цанко Церковски“ в квартал „Устрем“ – двама съпрузи и 24-годишния им син, са били обгазени от газова бутилка.

Оказало се, че малко по-рано през деня синът закупил от пункт за черни и цветни метали стара и корозирала малка газова бутилка от типа за туристически котлон или за зареждане на хладилници с фреон.

Родителите му обяснили на полицията, че младежът бил техничар и обичал да се занимава и да ремонтира разни неща. След като занесъл бутилката в къщи, той отстранил редуцир вентила. В този момент от нея изтекъл газ, от който родителите и синът им се почувствали зле, получили световъртеж и червени обриви по тялото.

На място отишли и четирима пожарникари от РСПБЗН Пазарджик и прибрали бутилката. Те обаче също получили подобни на пострадалото семейство симптоми. По неофициална информация обриви са получили и други хора, докоснали се до дрехите и кожата на потърпевшите.

Според специалисти това означава, че газът, изтекъл от бутилката, е силно токсичен. Тепърва обаче ще се изяснява какъв е видът на газообразното вещество, изтекло от бутилката, но със сигурност е промишлен газ, обясниха от полицията. Предполага се, че е фреон, но това все още не е установено.

Семейството и пострадалите пожарникари са били прегледани в МБАЛ Пазарджик, а след това са били преведени в токсикологията на УМБАЛ „Св. Георги“.

Очаквайте подробности от шефа на клиниката по токсикология  д-р Янко Илиев.

 

Retin-A online

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top