Семейство търси помощ, разчиства отломки от изгорялата си къща

Единият фургон на семейството с шест деца от пловдивското село Ягодово, чиято къща изгоря навръх Великден, е вече поставен в двора им. До дни на мястото ще бъде докаран и втори фургон, като двата ще бъдат съединени. Това съобщи кметът на селото Димитър Дишев.

По думите му в имота на Румен Крушев и жена му Мария вече е прекаран ток, има и вода. Целта е многолюдната фамилия да има къде да се подслони, докато в това време в изгорялата им къща ще започне разчистване на отломките, предава Агенция Монитор.

„Сами чистим. Искаме поне в една от стаите да не рухне покрива, който е напълно изгорял”, казва бащата Румен. И той, и жена му Мария молят за храна и за физическа помощ в разчистването на къщата. „Докараха ни юргани за децата и одеала. Жената ги е сложила в стаичката долу. Имаме храна, но пак трябва, защото с тези минимални пари. Само на детските караме сега”, казва Румен Крушев.

Въпреки трудностите той уточнява, че не е оставил децата си гладни. В момента при него и жена му са две от най-малките им дъщери – 3-годишната Цветелина и второкласничката Марина. И двете деца са с ТЕЛК решение и все още не могат да говорят.

„Имаме кренвирши, ще им изпържим яйца”, обещават родителите. Междувременно стана ясно, че най-голямата им дъщеря – абитуриентката Денка, все пак ще има бал.

Дариха бална рокля за Денка от изгорялата къща в Ягодово

Спестените от семейството й 1000 лева за бала, също изгорели в огромния пожар, но благодарение на добри хора момичето получи бална рокля, обувки и чанта, прическа и грим, както и луксозна кола, с която ще отиде на най-приказната вечер в живота си.

Ето и дарителската сметка на семейството:

УникредитБулбанк
IBAN: BG85 UNCR 7000 1522 9447 12
BIC: UNCRBGSF
Румен Костадинов Крушев

 

Подобни статии

Top