Сериен крадец на съд за кражби от 11 коли в три града

47-годишен крадец отива на съд в Пловдив, съобщиха от Районната прокуратура. Той е извършил серия от кражби от автомобили в града под тепетата, Хасково и Стара Загора.

Валентин Н. е обвинен в това, че в периода от 12 март 2014 г. до 17 юли 2015 г. с помощта на къртач за разбиване на автомобилни ключалки, саморъчно изработен „върток“ /инструмент, приспособен за разбиване на ключалки/, подправени ключове и тапа-заглушител на честотата за дистанционните устройства на автомобили, е откраднал различни вещи 11 леки коли на обща стойност 8 755 лева. Седем от кражбите са извършени в Пловдив, три в гр. Хасково и едно в гр. Стара Загора.

Валентин си набелязвал коли, които били паркирани около болници и големи магазини, както и пред домовете си и отнемал вещи по една и съща схема. Той не подбирал особено какво ще вземе и прибирал каквото намери на задните седалки на колите. Сред откраднатото били лаптопи, таблети, куфари, маратонки, мобилни телефони, кредитни карти, пари, та дори джапанки и бански.

Крадецът направил и един удар – от турски „Фолскваген“ в Хасково, докато собственикът и семейството му пиели кафе, задигнал чанта, в която имало 800 евро и 1000 турски лири, както и лични и редитни карти.

По същия начин били отнети вещи от общо 11 коли. Обвиняемият ги товарил в лек автомобил „Фолксваген Голф“, с който се придвижвал из градовете.

При залавянето му в квартирата, в която живеел били открити и иззети 41 саморъчно изработени къртачи за секретни автомобилни ключалки и електронната тапа, с която заглушавал дистанционните за заключване на набелязаните автомобили. Освен техническа експертиза, по делото е направен и следствен експеримент.

Предстои произнасяне на Районен съд-Пловдив по внесения обвинителен акт.

Подобни статии

Top