Серина застана зад Шарапова: Мария показа кураж и сърце!

Световната №1 при жените Серина Уилямс застана зад Мария Шарапова и я похвали за показания кураж при новината, че е уличена в употреба на допинг.

„Както Мария каза, тя е готова да поеме пълната отговорност и мисля, че с тази постъпка тя показа много кураж и сърце“, заяви Серина.

Както е известно, в кръвта на рускинята е намерено забраненото вещество мелдоний, което е в списъка на УАДА от 1 януари този година. Шарапова обяви, че е приемала лекарството мелдронат, което съдържа съставката, през последните 10 години и е направила глупава грешка, като не се е информирала за последните промени в листата със забранените от антидопинговата агенция субстанции.

Бившата №1 и петкратна шампионка от Големия шлем игра единствено на Australian Open през този сезон и е дала положителната проба на 26-и януари, ден след загубата на четвъртфинал именно от Серина Уилямс.

ITF временно спря състезателните права на Шарапова считано от 12 март, а първото заседание, на което ще се разглежда нейният случай ще е на 23 март в Лондон.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top