Сигнал до DCTV: Цели участъци без тротоари в „Южен”

Изпочупени тротоари в Южен

Цели участъци от ул. „Иван Гарванов“ в район „Южен“ са без тротоари и хората са принудени да вървят по пътното платно. Зрители на DCTV сигнализираха за проблема, който са принудени да търпят.

Остатъци от стара тротоарна настилка, покрита изцяло с бурени, силно повдигнати плочки от корените на дървета, от години зарязани циментови стълбове и паркирани автомобили завари екипът на DCTV на ул. „Иван Гарванов“. Дори на малкото останали участъци за придвижване на пешеходци, са паркирани автомобили и са разположени гаражни клетки.

Хората коментират, че в Пловдив все още не се мисли за безопасността на пешеходците, които най-често са майки с деца, пенсионери и инвалиди: „Тротоарите или са малки или има дървета по тях, на които корените са излезли или има паркирани автомобили”, оплака се майка на две дечица. Жителите на района коментираха, че състоянието на улиците там от години е такова: „ Не се поддържа въобще. Кметството не обръща внимание.” По думите им общински автомобили, които виждат на улиците си, са единствено на фирмата, която обслужва чистотата в района.

Потърсихме районната администрация за коментар по проблема, но оттам ни отказаха с мотива че кметът Валентин Василев е в отпуск и тепърва се работи по инвестиционната програма на район „Южен“.Така проблемът си остава и жителите са принудени да се движат по пътното платнол

Подобни статии

Top