Силата на визуалните ефекти (СНИМКИ)

С толкова много филми, които излизат буквално през месец, от изключително значение за една продукция са визуалните ефекти. Рядко може да се попадне на  филм в който визуални ефекти почти липсват.

Независимо дали е екшън, като например Бързи и яростни, или Дисни филм – Алиса в страната на чудесата, ефектите са незаменима част от усещането за реалност.

Затова е странно, че хората, които се занимават с визуалните ефекти на дадена продукция често са пренебрегвани. Ето няколко от най-впечатляващите трансформации, които доказват, че визуалните ефекти са истинско изкуство.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

На български Лудият Макс: Път на яростта е един от най-добрите филми за годината. Експлозиите, буриите и възпламеняването са създадени чрез визуални ефекти без които филмът просто няма да е същия.

 2. Alice in Wonderland (2010) 

Невероятно е да разбереш, че филмът е сниман с толкова малко реквизит. Целия свят на Алиса е създаден чрез визуалните ефекти.

3. Life of Pi (2012)

Разочароващо откритие –  тигърът във филма не е истински тигър, а просто кукла. С очи.

4. Maleficent (2014) 

Господарка на злото беше един от най-хубавите филми за 2014г. Със сигурност не би бил същия без мистичните горски създания.

5. Rise of the Planet of the Apes (2011)

Когато човек-маймуна е главният герой, реално лице с изпипани емоции и черти е задължително. За щастие, екипът на филма е успял да създаде изключително реалистичен Цезар от Анди Съркис.

6. The Avengers (2012) 

Впечатляващо е  да видиш как актьорите от Отмъстителите успяват да изиграят ролите си толкова реално дори и заобиколени само от зелени платна.

7. Godzilla (2014) 

Невероятно но факт, водното същество от филма всъщност не е истинско.

8. Game of Thrones (2011)

Става ли въпрос за телевизия, Игра на тронове е победителят при визуалните ефекти.

9. Ghost Rider (2007) 

Не мога да преценя кое е по-зловещо. С визуални ефекти или без.

10. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Екипът на Питър Джаксън създаде свят, който няма да бъде забравен.

Източник: moviepilot

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top