Силен старт за България на Световната купа по художествена гимнастика в Баку

Елвира Краснобаева временно втора в многобоя, Ева Брезалиева е пета, ансамбълът е на четвърта позиция

Със съчетанията с обръч и топка стартира третата Световна купа за този сезон, която се провежда в Баку (Азербайджан). България е представена от Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева в индивидуалната надпревара.

Силен старт за двете ни грации в първия състезателен ден. Стабилна и уверена игра показаха и двете ни грации на килима днес в Milli Gymnastik Arena.

Със сбор от 69.750 (35.950 на обръч и 33.800 ня топка), Елвира Краснобаева заема временно втора позиция в класирането за многобоя. Ева Брезалиева натрупа актив от 66.750 (33.150 на обръч и 33.600 на топка) и временно заема пета позиция.

Водач във временното класиране е Даря Варфоломеев от Германия с актив от 71.200. На трета позиция е София Рафаели от Италия с 68.300.

Четири от четири възможни финала за България в края на първия състезателен ден. Елвира Краснобаева си осигури място на финалите с първи по сила резултат на обръч и четвърти на топка. Ева Брезалиева влиза във финала на топка с пети резултат, а на обръч със седми по сила.

Съдия за България в индивидуалната надпревара е Християна Тодорова, която бе в панела за артистичност на топка.

Днес предстоят съчетанията с бухалки и лента, след което ще знаем призьорите в многобоя и финалистите на отделните уреди.

Ансамбълът ни е временно на четвърта позиция в класирането за многобоя на Световната купа в Баку след съчетанията с 5 обръча. България е представена от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Ансамбълът ни бе оценен с 35.750 за композицията с пет обръча и заема временно четвърта позиция в класирането за многобоя.

Водач във временното класиране е ансамбълът на Италия с 37.200. На втора позиция е ансамбълът на Испания с 36.750. На трета позиция е ансамбълът на Азербайджан с 36.550.

Съдия за България при ансамблите е Ина Делчева, която бе в панела за артистичност.

Днес предстоят съчетанията с ленти и топки, след което ще знаем призьорите в многобоя и финалистите на отделните уреди.