Симфоничният оркестър на Шънджън с концерт на Античния утре

Симфоничният оркестър на Шънджън ще свири на Античния театър в Пловдив в събота

Симфоничният оркестър на един от най-младите китайски градове Шънджън, пристигна в Пловдив. Една от най-добрите филхармонии на Китай ще изнесе концерт на сцената на Античния театър утре от 20 ч. Заедно с музиканти от пловдиската държавна опера те ще изпълнят известната симфония „Ода за човечността“.

Стоте музиканти от Китай пристигат за първи път в България. Оркестърът е основан през 1982 година и има над сто концерта всяка година по целия свят.

Китайските музиканти ще изпълнят класически произведения на Вагнер, Стравински и др. композитори, както и китайско музикално произведение, основано на легенда за двама влюбени – китайският еквивалент на Ромео и Жулиета. Във твората част на концерта те ще изсвирят прословутата „Ода за човечността“.

Композитор на музикалната творба е Уан Нин, професор и научен консултант в катедрата по Композиция към Китайската централна консерватория. По време на посещението на китайските гости ще се сформира съвместна работна група, която да потърси варианти за сътрудничество между Пловдив и Шънджън не само в областта на културата, а и в икономиката и финансите.

 

 

Подобни статии

Top