Синът на убитото семейство в Пловдив остава в ареста (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пловдивският окръжен съд остави в ареста полицая Венцислав Караджов, който бе обвинен че е предоставял огнестрелно оръжие  на 15-годишния си син. Днес Караджов, чиито родители бяха открити застреляни в двора на дома си преди седмица, обжалва наложената му от Районния съд постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Припомняме, че служителят на Икономическа полиция бе задържан веднага след като бяха открити телата на майка му и баща му – Божура и Цветан Караджови. Първоначално той бе оставен за 24 часа в ареста заради това, но впоследствие бе арестуван за 24 часа, тъй като при разпит синът му се изпуснал, че няколко дни по-рано баща му го учел да стреля в района на вилата им в село Дедево.

В залата днес прокурорът Димитър Махмудиев каза, че трябва да се потвърди мярката, наложена от  Районния съд, тъй като  има необходимите доказателства. Адвокатът на Караджов – Светлана Званчева, заяви, че всички доказателства по делото се основават на оперативна беседа с непълнолетния син на полицая – Алекс Караджов.

На беседата са присъствали старши комисар Христо Разсолков и психоложката Мая Димитрова, която след това е дала показания, че детето наистина е стреляло, но от думите й не се разбира, че това е ставало на Дедево.

По време на въпросния излет край Дедево, семейството е било с техни приятели. Единият свидетел – Петър Стоянов, е казал, че е видял, че детето стреля помощта на баща си. Неговата приятелка обаче – Мая Друмева, твърди, че не е видяла момчето да стреля.

Според адвокат Званчева целта на обвинението е Караджов да остане в ареста, докато тече разследването за убийството на Божура и Цветан Караджови. Тя помоли клиентът й да остане под домашен арест или да бъде освободен под парична гаранция.

На мярката в края на миналата седмица полицаят беше категоричен, че няма нищо общо с разстрела на родителите си. На този етап обаче той е единствения заподозрян в това, тъй като между тях е имало непрестанни скандали и заплахи за къщата, купена с парите на полицая.

На делото Венцислав категорично отрече да е давал оръжие на момчето. Тогава той обясни, че оръжието е с много голям заход, много тежко и детето не може да борави с него.

Съдът прецени, че ако Венцислав Караджов излезе на свобода, има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Подобни статии

Top